Bibić posle plasmana u finale EP: "Nadam se da ću se boriti za visok plasman i medalju, dobro se osećam"

 
 
Čitanje: oko 1 min.
  • 1

On je pobednik današnjih kvalifikacija na 3.000 metara

Srpski atletičar, Elzan Bibić plasirao se u finale trke na 3.000 metara na Evropskom prvenstvu u Istanbulu, pošto je zauzeo prvo mesto u kvalifikacijama ranije jutros sa vremenom 7:50,21.

U izjavi odmah posle trke, istakao je da je jako srećan što će se boriti za medalju i nada se da će do nje doći, pošto se dobro oseća.

- Trka je bila kontrolisana od samog starta. S obzirom na to da je prva grupa bila izuzetno spora, sa sedam minuta 56 sekundi, koliko je imao pobednik, ali sedmi takmičar je trčao u vremenu od oko osam minuta, tako da su svi iz druge grupe pokušali da to iskoriste kako bi ušli u dalju rundu, odnosno finale. Jedan takmičar je morao da ispadne. Što se tiče trke, odlično je bilo, sutra dočekujem finale, gde se nadam da ću se boriti za visok plasman i medalju - rekao je Bibić.

Kaže da nije bitno koje je mesto "uzeto" u kvalifikacijama i da se sve meri tek u finalu.

- Pa kvalifikacije su takve da možeš da budeš i prvi i šesti i osmi, tako da ako se do poslednjeg metra ne iskontrolišu kvalifikacije, može svašta da se desi. Nisam hteo da ulazim u rizik, dobro sam se osećao od starta i došao sam do finala - izjavio je El Bibe.

Video: Najbolji mladi atletičarke i atletičari u Srbiji za 2021. godinu: Oni su nade kraljice sportova

(Telegraf.rs)

Video: Igrač Bostona video Sombor shuffle na delu: Jokić ga zaludeo, pa dao koš

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA