"Na pravom sam putu, nadam se najboljem, ali šta nam Bog da...": Angelina Topić se nada medaljama u 2023.

 
  • 0

Ona je nastupila na jednom seniorskom takmičenju i odmah je osvojila bronzanu medalju

Srpski atletski Savez je ovog ponedeljka održao ceremoniju, na kojoj je dodelio nagrade za najbolje od najboljih u Srbiji za 2021. i 2022. godinu. Nagrade su pripale Arminu Sinančeviću i Ivani Vuleti, ali je sigurno da domaća atletika tek ima bisere koji će zasijati.

Jedan od tih bisera je i mlada Angelina Topić, devojka koja je uspela da se domogne i medalje na prvom takmičenju za seniore u Minhenu, gde se domogla bronze.

Ona je istakla da je to bilo dobro, ali da je očekuju još mnoga takmičenja i još mnogo spremanja, dok je otkrila i da se okušala u drugim discplinama.

- Ovu sezonu sam krenula dobro, na pravom putu sam za sada. Pored moje glavne discipline, pokazala sam se u vrlo lepom svetlu u disciplini u skoku udalj, kao i troskoku, skočivši 13 metara. U skoku udalj sam bila na korak od državnog rekorda sa 6 metara i 50 centimetara, sezonu sam počela 193 cm u decembru, što je bio i prvi rezultat na svetskim listama, sada sam to potvrdila visinom od 194 cm, što je novi najbolji rezultat na svetskim listama.

- Ono za šta se sad spremam jeste takmičenje EP u dvorani koje se održava u martu, pre toga predstoji i dva bitna takmičenja, to su seniorsko prvenstvo u Beogradu, kao i Balkansko prvenstvo u Istanbilu, da isprobam stazu, da vidim atmosferu, nadam se najboljem rezultat, nadam se da sam trenutno na pravom putu, ali, šta da Bog...

Na kraju je kroz osmeh rekla i da ukoliko izbori normu u skoku udalj, da to ipak neće raditi, pošto zavisi od njenog oca

- Neću, zavisi kako se probudi moj otac, ali neću - rekla je Angelina smejući se.

Video: Adriana Vilagoš: Želim uspeh na svetskom seniorskom prvenstvu

(Telegraf.rs)

Video: Igrač Bostona video Sombor shuffle na delu: Jokić ga zaludeo, pa dao koš

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA