Ivana Vuleta: "Jedina želja mi je da budem zdrava, Novakova izjava mi je bila simpatična"

 
 ≫ 
  • 0

Najbolja srpska atletičarka s nestrpljenjem dočekuje 2023. godinu

Ivana Vuleta je godinama bez premca kada je u pitanju srpska atletika, što je potvrdđeno i nagradom koju je dobila kao najbolja atletičarka za 2021. i 2022. godinu!

Obe nagrade objedninjene su u jednom s obzirom na to da smo prethodno imali pandemiju korona virusa, a sama Ivana je posle ceremonije rekla:

- Samo da nastavim u istom ritmu u kom sam bila 2022. godine. Očekuje me ponovo Evropsko dvoransko prvenstvo, gde zbog povrede nisam nastupala, stala sam na trećoj tituli. Naravno da mi je motiv da pobedim i po četvrti put, gde bi se po statistici izjednačila s Dreklser. Poznato je da mi dvorana leži, podloga, uslovi, mnogo kraća sezone, sve mi više prija i sve više volim, otvorila sam sezonu pre par dana u Nemačkoj iz nešto kraćeg zaleta sa 6.76, u principu dobar početak, odradiću još prvenstvo Balkana, gde će se održati EP. Nastupaću još u Srbiji na jednom takmičenju, a posle idem u Istanbul. Što se leta tiče, krajnje je vreme da napadnem tu zlatnu medalju na SP, pogotovo jer je u Budimpešti, pa ću kao u Srbiji imati podršku navijača, publike. Radujem se svemu što dolazi, jedina želja mi je da budem zdrava - poručila je Vuleta.

Dotakla se Ivana i Novaka Đokovića, odnonso motivcacije koju crpi.

- Naravno, pobede svi volimo i njegova izjava da su 35. nove 25. je ono što mi je bilo simpatično. Ja ne volim da razmišljam toliko o tome, iskustvo dolazi s godinama i to postaje tvoja prednost i apsolutna dominacija na nove devojke koje se bore za svoje mesto u svemu tome, malo me u neko mmomentu zaplašilo to što sam najstarija, a u krajnjoj liniji znam da mogu i hoću da odgovorim na tu poletnost, snagu i entuzijazam koje početnice imaju. Naravno, uvek je uzbudljivo, ja se jednog trenutka nisam opuštala, niti potcenjivala nikog. Znam sve faze, sa poštovanjem i prema njima i prema samom takmičenju pristupam svaki put i zato toliko uživam. Samo potvrda da godine nemaju veze s tim.

Video: Branković poručio da bi Srbija mogla da ima 4 kandidata za atletske medalje na Olimpijskim igrama

(Telegraf.rs)

Video: Pejić: "Moliću Vasa na kolenima da se ne penzioniše"

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA