Srpski atletski savez proglasio najbolje za 2021. i 2022. godinu: Dominacija Vulete i Sinančevića!

 
  • 0

Nagrade su dobile i mlade osvajačice medalja sa EP u Minhenu

Srpski atletski savez je organizovao je ceremoniju dodele najboljim atletičarima i atletičarkama za 2021. i 2022. godinu u prostorijama kompanije Comtrade, koja je jedan od glavnih sponzora srpske atletike.

Zbog pandemije korona virusa nije bilo moguće dodeliti nagrade za 2021. godinu, pa je odlučeno da se na ovoj ceremoniji spoje dodele nagrada najboljima za 2021. i 2022. godinu, što je tokom govora objasnio i predsednik Srpskog atletskog saveza Veselin Jevrosimović.

Priznanje za najbolje u seniorskoj konkurenciji za obe godine dobili su Ivana Vuleta u ženskoj i Armin Sinančević u muškoj konkurenciji.

Ivana Vuleta, koja nastupa u disciplini skok udalj, je u 2021. godini bila pobednica Dijamantske lige, isti rezultat je u ovom takmičenju ponovila i u 2022. godini, u kojoj je imala sezonu iz snova, jer je osvojila Svetsko dvoransko prvenstvo u Beogradu, a kasnije i Evropsko prvenstvo na otvorenom u Minhenu, a na oba takmičenja skočila je neverovatnih 7,06 metara.

Kada je muška konkurencija u pitanju, najbolji za obe godine bio Armin Sinančević, rekorder Srbije u bacanju kugle, kao i rekorder Balkana, šampion Balkanijade, sedmi sa Olimpijskih igara iz Tokija 2021. godine, koji je u 2022. godini imao još bolje rezultate, gde je postao šampion Mediteranskih igara u Oranu, a potom osvojio i srebro na Evropskom prvenstvu u Minhenu.

Nagrade su dobile i naše velike nade i osvajačice medalja sa Evropskog prvenstva u Minhenu, Adriana Vilagoš i Angelina Topić, koje su počele da prave velike rezultate i u seniorskoj konkurenciji.

Bacačica koplja Adriana Vilagoš je za 2021. godinu proglašena najboljom mlađom juniorkom, a za 2022. godinu najboljom starijom juniorkom. Ona je 2021. godine osvojila Svetsko prvenstvo za juniore i bila druga na EP za juniore, dok je u 2022. godini pored seniorske srebrne medalje na EP u Minhenu osvojila još četiri zlata - na SP za juniore, na Mediteranskim igrama, Balkanskom prvenstvu i Evropskom kupu bacačkih disciplina.

Angelina Topić je za 2022. godinu proglašena najboljom mlađom juniorkom, nakon bronze na EP u Minhenu, a te godine je bila i treća na Svetskom prvenstvu za juniore u Kaliju, prva na EP za mlade u Jerusalimu, kao i prva na Balkanskim juniorskim igrama u dvorani.

Najbolji klub za 2021. godinu je AK Crvena zvezda, dok je priznanje za 2022. godinu dobio AK Vojvodina iz Novog Sada. Titulu najboljeg trenera u obe sezone poneo je Goran Obradović, trener Ivane Vulete.

Laureate za 2021. godinu su još dobili Sergej Kostić, Tara Vasiljković, Gregor Sekulić, Saima Murić, Jovan Stranić, Aleksa Tomić, Ivana Ilić, Elzan Bibić i Anja Lukić, dok su laureati za 2022. godinu bili još i sledeći atletičari i atletičarke: Andreja Radisavljević, Jana Stošić, Aldin Ćatović, Maša Rajić, Miloš Nisić, Bogdan Vidojković, Boško Kijanović i Marija Bukvlić.

Nagrade najboljima dodelili su predsednik Srpskog atletskog saveza Veselin Jevrosimović, kao i direktor SAS Slobodan Branković, koji je imao apel za Ministarstvo sporta, rekavši da je atletika postala skup sport i da su potrebna adekvatna finansijska sredstva da bi se talentovana deca izvela na pravi put i kako bi Srbija imala još više olimpijskih medalja.

Ovo su svi dobitnici za 2022. godinu:

Mlađi pionir - Andreja Radisavljević

Mlađa pionirka - Jana Stošić

Stariji pionir - Aldin Ćatović

Starija pionirka - Maša Rajić

Mlađi junior - Miloš Nisić

Starija juniorka - Angelina Topić

Stariji junior - Bogdan Vidojković

Starija juniorka - Adriana Vilagoš

Mlađi senior - Boško Kijanović

Mlađa seniorka - Marija Bukvić

Senior - Armin Sinančević

Seniorka - Ivana Vuleta

Najuspešniji klub: AK Vojvodina

Najuspešniji trener: Goran Obradović

Ovo su svi dobitnici za 2021. godinu:

Mlađi pionir - Sergej Kostić

Mlađa pionirka - Tara Vasiljković

Stariji pionir - Gregor Sekulić

Starija pionirka - Saima Murić

Mlađi junior - Aleksa Tomić

Mlađa juniorka - Adriana Vilagoš

Stariji junior - Aleksa Tomić

Starija juniorka - Ivana Ilić

Mlađi senior - Elzan Bibić

Mlađa seniorka - Anja Lukić

Senior - Armin Sinančević

Seniorka - Ivana Vuleta

Najbolji klub: AK Crvena zvezda

Najuspešniji trener: Goran Obradović

(Telegraf.rs)

Video: Dok je pomoćni trener OFK Beograda davao izjavu sa tribina čulo se "Šamrok Stanoje, Šamrok Stanoje"

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA