Ivana Vuleta: "Jasno je da dolazi do smene generacija, tu su mlađi i bolji, to je ono što treba da nas raduje"

 
 ≫ 
  • 0

Osvrnula se najbolja srpska atletičarka i na to koja medalja joj je najdraža

Osvajanjem zlatne medalje na nedavno završenom Evropskom prvenstvu u Minhenu, najbolja srpska atletičarka Ivana Vuleta još jednom je pokazala da je kraljica srpske atletike!

Očekivano, Ivana je u ponedeljak popodne zauzela svoje mesto na konferenciji za medije povodom velikog uspeha srpske atletike i tom prilikom je poručila:

- Mnogo sam srećna što sam u ovakvom društvu, jasno je da dolazi do smene generacija, dolaze mlađi i bolji, to je ono što treba da nas raduje. Svi uvek pričamo o rezultatima, a malo pričamo o problemima i onome kroz šta prolaze sportisti, a pod tome mislim na stvari koje se tiču prihološke pripreme, što je i bitnije od rezultata. Ja sam počela da osvajam medalje kada sam bila u istim godinama kao oni sada, obaveza je i nas i roditelja i klubova i medija, da deca treba da ostanu deca, da sport treba da ostane primarna stvar, a rezultati će doći - rekla je Vuleta i dodala:

- Htela sam da se osvrnem na rad dvojice ljudi, ja sam srećna da sam kroz rad stekla i prijatelje, naglasila bih koliko je bitno što imamo ljude poput Zukovića i Jovana Đurovića, koji znaju šta rade, u čijem prisustvu se i ja i mlađe generacije osećamo sigurno. Takvi ljudi su neko koga savez mora da štiti i drži uz sportiste. Htela bih da pokušam da naglasim da time što se priča o očekivanjima, da to ne treba da bude primarno, talenat je jedno, ali to da oni uživaju u sportu je primarno. Samo bez pritiska i možemo godinama da uživamo u njihovim rezultatima. Još jednom bih se osvrnula na Svetskom prvenstvu u Beogradu, ali pošto sam uspela da pobedim Mihambo u onakvoj atmosferi, to mi daje posebnu sreću za ovu sezonu. Pokušaću da završim pobedom u Cirihu.

Na pitanje koja joj je medalja najdraža, Ivana je rekla:

- Ovo mi je jedna od najdražih, ja sam se iz medija davno povukla i pričamo o rezultatima kada se nešto desi, ni manje ni više. Prva zlatna medalja je uvek nemerljiva, dakle Prag i Minhen.

(Telegraf.rs)

Video: Vučić sa najmlađim sinom došao da gleda Zvezdu protiv Benfike

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA