"Osetila sam da mogu, ali sam mislila da neću psihički izdržati": Adriana oduševljena zbog srebra na EP

 
 
  • 9

Mlada atletičarka je istakla da se sve desilo nakon što je razgovarala sa svojom mamom

Video: Adriana Vilagoš srećna zbog prve seniorske medalje u karijeri

Srpska atletičarka Adriana Vilagoš (18) ispisala je stranice istorije srpske atletike, pošto je kao najmlađa takmičarka uspela da se domogne srebrne medalje na Evropskom prvenstvu u atletici koje se održava u Minhenu.

Adriana je do ovog rezultata došla u poprilično dramatičnoj poslednjoj seriji, kada je hicem uspela da prebaci Barbaru Špotakovu, te tako da se domogne srebrne medalje. Nije mlada Adriana još svesna šta je učinila, što je pokazala i njena prva izjava nakon osvojene medalje.

- Šta mogu da kažem, nisam ni očekivala ovako nešto... Kako je počelo takmičenje, bacila sam samo 50 metara i bila sam prenervozna, nisam ni znala gde stojim. Jako sam loše bacila i u drugoj seriji, pa sam mislila da ću ispasti posle tri serije, onda sam pričala sa mamom (trenerom) i ona me je podigla i ušla sam među osam - započela je Adriana sve u jednom dahu, te je ubrzo i nastavila.

- Osetila sam da mogu, ako pogodim koplje, ako dodam snagu onda ću uspeti i prebaciti preko 60 metara. Ali posle dve serije, bacila sam onako, nisam pogodila ništa i ta peta serija je bila 60 i nešto, pobedila sam Barbaru Špotakovu samo 'na momenat'. Ipak, mislila sam da će ona iskustvo prebaciti mene u poslednjoj seriji. Nisam mislila da ću psihički izdržati da bacim dobro u poslednjoj seriji, jako sam srećna i ne mogu još da shvatim šta se desilo. Želim da zahvalim mojoj mami, odnosno mom treneru, Srpskom atletskom savezu, Ministarstvu omladine i sporta, olimpijskom komitetu, kao i mom sponzoru "Komtrejdu" - zaključila je presrećna Adriana.

Video: Vilagoš u finalu bacanja koplja posle velike drame u kvalifikacijama: Bravo, Adriana!

(Telegraf.rs)

Video: Igrač Bostona video Sombor shuffle na delu: Jokić ga zaludeo, pa dao koš

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • 😃

    20. avgust 2022 | 23:05

    👍👊👏

  • Vuuk

    21. avgust 2022 | 00:02

    Bravo devojko....bravo 100 puta...dao ti Bog zdravlje i svu sreću ovoga sveta...obraduj nas i sebe i svoju familiju još mnogo puta....razveseli i usreći sve normalne i poštene ljude koji vole sport!

  • Mrki

    20. avgust 2022 | 23:14

    Mora politika da se ubaci, cujes Ministarstvu sporta se zahvaljuje, pa jos sponzoru ciji je vlasnik gle cuda predsednik Atletskog saveza. Devojka je talenat vanserijski i tek ce pokazati sta zna...samo da je obi ne uvuku u kandze politikanstva.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA