Vilagoš i Topić predvode srpski atletski tim na SP za juniore

 
  • 0

Podsetimo, takmičenje počinje 1. avgusta

Svetska juniorska šampiona u bacanju koplja Adriana Vilagoš i skakačica u vis Angelina Topić predvodiće srpski tim na Svetskom juniorskom prvenstvu u kolumbijskom Kaliju od 1. do 6. avgusta.

Kako je saopštio Srpski atletski savez, Srbiju će ukupno predstvljati 12 takmičara - sedam atletičarki i pet atletičara.

Adriana Vilagoš će braniti svoju titulu u bacanju koplja osvojenu prošle godine u Najrobiju (61,46 m), trenutno je najbolja na svetskoj rang listi što daje za parvo da se nadamo odbrani titule osvojene prošle godine.

Kao i nacionalna i evropska rekorderka (U18, 196cm) u skoku uvis, Angelina Topić je primarni cilj ostvarila u Jerusalimu, gde je postala šampionka Evrope za mlađe juniorke, trenutno je, kao i Adriana najbolja na svetskim rang listama i ulazi u krug favorita za osvajanje medalje. Još jednu takmičarku imaćemo u skoku uvis, a to je Zorana Rokavec.

U našem timu nalazi se i vicešampionka Evrope za mladje juniorke u troskoku, Teodora Boberić, trenutno 4. na rang listama u troskoku, koja će takmičiti u dve discipline: troskok i skok udalj, a njoj će se pridružiti Jana Dragutinović koja ima lični rekord u troskoku od 12.94 metara.

Anastasija Miča ima ostvarene dve norme za Svetsko juniorsko prvenstvo, a to su 400 m prepone i 100 m, dok će Milica Poznanović bacati disk. Na spisku učesnika za planetarni šampionat nalazi se državni prvak na 110 m prepone, Bogdan Vidojković kao i Strahinja Radaković u istoj disciplini.

Aleksa Tomić trčaće na 800 m, dok će Jovan Stranić bacati kladivo. I u muškoj konkurenciji na 400 m prepone će takmičiti Nikola Kostić.

(Telegraf.rs)

Video: Jokić u Dubaiju gleda Megu

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA