U februaru izbegla sa ćerkom, pa postala šampionka: Trijumf neverovatne Ukrajinke na maratonu u Jerusalimu

 
  • 0

Valentina Verecka će dugo pamtiti ovaj dan

Zbog situacije u Ukrajini, tamošnja atletičarka Valentina Verecka odlučila je da napusti svoju zemlju. Međutim, sigurno joj nije bilo na umu da će već krajem marta postati šampionka, pošto je ona juče u Jerusalimu uspela da odnese pobedu na tamošnjem maratonu.

Ona je trku istrčala za dva časa, 45 minuta i 54 sekunde. U muškoj konkurenciji je paralelno pobedu ostvario Ageze Gvadije iz Izraela, ali poreklom iz Etiopije sa rezultatom od dva sata, 37 minuta i 17 sekundi.

Maraton iz ovog grada je još u martu uputio pozivnice svim takmičarima i takmičarkama iz Ukrajine, koji su bili samo neki od učesnika ove manifestacije, koja se već godinama održava na ulicama Jerusalima.

Inače, Verecka dolazi iz grada Mikolajiva koji se nalazi na samom jugu Ukrajine i ona je izbegla iz zemlje zajedno sa svojom ćerkom od 11 godina, dok je muž morao da ostane u zemlji.

Poslednji put, Verecka je pobedila u Tirani u oktobru prošle godine, a trenutno zauzima tek 444. poziciju na svetskoj rang listi.

Video: Pobednici prve kros trke na Fruškoj gori Aleksandra Kostadinović i Filip Stanković

(Telegraf.rs)

Video: Zahid posle tri šanse konačno uspeo da pogodi gol: Partizan ubedljivo vodi

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA