≫ 

Aleksa Kijanović: "Nije mi krivo što sam malo podbacio u ovako jakoj konkurenciji"

Ponovljen start bio je ključan, kaže naš sprinter posle učešća na Svetskom prvenstvu

  • 0
Aleksa Kijanović, Atletika, muškarci trke trka Foto: Milena Đorđević

Aleksa Kijanović bio je spreman kao "zapeta puška" za najkraću i najatraktivniju disciplinu, trku na 60 metara. Tako je i startovao, jako, moćno i eksplozivno - međutim neispravan start jednog od takmičara potpuno je "ubio" početni elan našeg takmičara.

Već u drugom, kaže i sam, nije to bilo - to. Izgubio je dragoceno vreme u povoju trke, a posle je uzalud pokušavao da nadoknadi propušteno. Na jednu muku nadovezala se i druga. Povreda.

Uostalom, evo i utisaka Kijanovića nakon trke:

- Najtraktivnija, najbrža disciplina, svi gledaju, svi ćute kada je naš start. Nažalost, prvi start je bio neuspeo, prestupio je jedan takmičar, a taj start je bio mnogo bolji za mene. Mislim da sam tada napravio veću razliku u odnosu na ostale takmčare. U drugom startu sam, nažalost, bio dosta iza, nisam posle mogao da nadoknadim. Jako teško, pogotovo u ovakvoj konkurenciji. To je bukvalno nemoguće uraditi. Oni su trčali zaista jako dobre rezultate, s tim u vezi nije mi uopšte krivo što sam podbacio malo. Na kraju sam osetio i bol u zadnjoj loži, u poslednjih četiri-pet metara, pa sam i prestao da jurim i da se bacam u cilj baš zbog toga da se taj bol ne bi povećao i da ne bi napravio neku veću štetu. Nažalost, bol je bio tu još od Serbia Opena, na kraju te trke sam i stao... U međuvremenu smo sanirali koliko smo mogli, ali nažalost nije to bilo sto posto. Povreda je uticala je na trening, na finese koje treba da se odrade za Svetsko - rekao je za Telegraf Kijanović, čiju kompletnu izjavu možete pogledati u nastavku.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA