"Nije ovo bio moj dan, nisam iskoristio pozitivan impuls": Elzan Bibić razočaran posle trke

 
 ≫ 
  • 0

Srpski srednjeprugaš će narednu šansu imati već u subotu, drugog gdana takmičenja

Srpski atletičar Elzan Bibić nije uspeo da se plasira u dalji tok takmičenja posle kvalifikacija u trci na 3000 metara, ostao je bez daha u jakoj konkurenciji i završio učešće na Svetskom prvenstvu koje je danas počelo u Beogradu, barem kada je ova disciplina u pitanju.

Nije bilo ni sreće za Bibića jer se našao u zaista teškoj grupi, o čemu svedoči i podatak da su dalje prošla četvorica takmičara iz drugih trka sa slabijim vremenom od našeg aduta. On je završio trku ovoj disciplini kao šesti sa vremenom 7:52,78, ali Bibića očekuju kvalifikacije u još jednoj disciplini, a to je 1500 m koje su na programu drugog dana takmičenja od 12.15h.

- Moje prvo veliko takmičenje u seniorskoj konkurenciji, nadao sam se da ću proći prvu rundu, ali očigledno mi nije bio dan. Nadam se da će na sledećem svetskom biti bolje. Bilo je dosta promene ritma, nešto sam uspeo da ispratim, nešto nisam. Atmosfera je bila divna, bilo je dosta domaće publike i ponosan sam što se takmičenje dešava u mojoj zemlji, imao sam pozitivnu tremu zbog toga, ali nažalost nisam uspeo da je iskoristim - rekao je Bibić.

Takođe, prvog prepodneva osvojene su i prve medalje Svetskog atletskog prvenstva u dvorani i to u troskoku.

Neizvesno je bilo do samog kraja, postavljeni su sjajni rezultati i daleki skokovi, a sva tri takmičara uspela su da skoče preko 17 metara.

Prvak sveta postao je Lazaro Martinez sa Kube, koji je uspeo da skoči čak do 17.64 m , vicešampion sveta je Pedro Pičardo iz Portugalije, takođe sa fantastičnim skokom od 17.46 m, a treći bio je takmičar iz Amerike, Donald Skot sa 17.21 metara.

(Telegraf.rs)

Video: Milošević zadovoljan posle pobede: "Mislio sam da će biti teže..."

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA