Duplantis i Vuleta očekuju rušenje rekorda na mitingu i Svetskom prvenstvu u Beogradu

 
 ≫ 
  • 0

Skakač s motkom očekuje da će on biti upravo taj koji će oboriti jedan od rekorda

Beograd će ove godine biti jedan od najbitnijih gradova u svetu sporta. Pored Evrolige čiji će "fajnal-for" biti održan u ovom gradu, takođe će se održati i Svetsko prvenstvo u atletici, ali i "Belgrade indoor meeting".

Miting je dobio status "srebrnog mitinga", tako da će biti najveći koji je održan u Beogradu uopšte, pošto će naslediti "Serbian open".

Povodom ovog mitinga, koji je ujedno i uvertira Svetskom prvenstvu, koje je na programu od 18. do 20 marta, govorila je i najbolja atletičarka Srbije, Ivana Vuleta.

- Arena ponovo izgleda spektakularno i mislim da će biti svi oduševljeni, sportisti, ljudi koji budu došli da prate. Biće to lepa uvertira za ono što sledi, kvaliteta takmičenja. Presrećna sam što sam zdrava i sposobna da se takmičim, otvorila sam sezonu dosta kvalitetno i samim saznanjem da treba da se pojavim za dve nedelje kao branilac svetske titule, moram da znam da pustim svoj maksimum, ostaću dosledna da ću se pojaviti samo kada sam spremna.

- Hoću da se na mitingu pirmaknem  granici od 7,00 metara, da spremno dočekamo takmičenje, prijatelje iz sveta. Moj apel je da dođe što više publike i da svi gledamo u ponedeljak, a onda i za vikend sve ostale takmičare. Nadam se da će biti i više od jednog rekorda oboren u Areni - rekla je Vuleta.

Osim nje, na ovom mitingu će učestvovati i Armand Duplantis, svetski rekorder u skoku s motkom.

- Veoma sam srećan što sam ovde, drugi put sam ovde. Bilo je prošli put uspešno, bio sam blizu obaranja svetskog rekorda. U ovom trenutku sada, mislim da idem da rušim svetski rekord. To je moj fokus i cilj i prioritet, ne bih bio ovde da ovo nije mesto gde mogu da postavim svetski rekord. To je očigledno i zato sam ovde - istakao je Duplantis.

Video: Branković: Arena će biti najlepša atletska dvorana na svetu! Ponosan sam na ekipu koja radi!

(Telegraf.rs)

Video: Konferencija Vladana Milojevića pred 174. večiti derbi

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA