Tri finala za srpske atletičare na EP u Talinu

 
 ≫ 
  • 1

Uspešan dan za naše atletičare do 20 godina

Evropsko prvenstvo za  juniore i juniorke održava se u Talinu, Estoniji od 15. do 18. jula 2021. godine. Našu zemlju predstavlja četiri atletičara i osam atletičarki. Prva je probila led Ivana Ilić koja je istrčala sjajnu kvalifikacionu trku na 100 m rezultatom 11.72 s i plasirala se u polufinale.

Polufinalnu trku istrčala je još brže i sa četvrtim rezultatom (11.49 s), danas će se boriti za prvu medalju za Srbiju od 16.20 časova. Tijana Japundžić je završila svoje takmičenje u kvalifikacijama, nakon što je istrčala novi lični rekord na 400 m – 55.18 s i zauzela četvrto mesto u svojoj grupi.

Petar Čanak takođe se plasirao u finale Evropskog juniorskog prvenstva u skoku udalj, nakon što je u kvalifikacijama skočio 7.46 m. Finale u ovoj disciplini na programu je danas od 17 časova. Još jedno finale danas gledaćemo u troskoku od 15.15 č, nakon što je Jovana Gnjatović skočila 13.01 m i obezbedila sebi mesto medju 12 najboljih juniorki u Evropi.

Uživo rezultate možete pratiti OVDE

Takmičenje sve vreme, prenosi Sport Klub 3 i prepodnevne i popodnevne sesije.

Video: Čudo od deteta srpske atletike posle srebra na Balkanijadi: Ovo mi je prva seniorska sezona

(Telegraf.rs)

Video: Milojević posle Benfike: "Mi nismo ovde da igramo polufinale i finale Lige šampiona

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Jasna

    16. jul 2021 | 16:48

    Mala Ilicka je osvojila srebro na 100 metara...iskrene cestitke i samo da se dete ne "zagubi" sa takvim talentom. Jako lepo trci, jedino ima malo sporiji start na cemu mora da poradi.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA