Višebojci će se ipak boriti za EP: Savez promenio datum prvenstva Srbije u višeboju!

 
 ≫ 
  • 0

Posle nekoliko dana traženja opcija ipak je pronađeno rešenje

Srpski atletski savez promenio je datum održavanja prvenstva Srbije u višeboju i pripojio ga je sa pojedinačnim prvenstvom 6. i 7. februara čime će sad i njihovo takmičenje ući u period u kome se može ispuniti norma za dvoransko Evropsko prvenstvo.

Prvobitni datum 26. i 27. februar je izvan roka za ispunjenje normi za EP u Turonju. Zbog toga su srpski višebojci predvođeni najboljim Aleksandrom Grnovićem, ali i jednim od najboljih crnogorskih atletičara Darkom Pešićem zatražili od SAS-a da ovaj termin pomere za novi koji će ući u period za ispunjenje normi (24. februar).

Nakon nekoliko dana razgovara i traženja novih opcija SAS je ove srede saopštio da će prvenstvo Srbije u višeboju za seniore biti organizovano u sklopu pojedinačnog PS 6. i 7. februara.

Na prvenstvu Evrope učestvovaće 12 najbolje rangiranih višebojaca starog kontinenta na dan 24. februar, ali već u ponedeljka osmog februara moglo bi da se zna da li će Srbija, ali i Crna Gore imati svog predstavnika u Turonju.

Video: Ivana Španović oborila rekord sezone na Serbian Openu

(Telegraf.rs)

Video: Milošević zadovoljan posle pobede: "Mislio sam da će biti teže..."

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA