Dve bitne stvari zbog kojih je Ivana Španović završila sezonu: Kuje se plan za ulazak u istoriju

 
 
 ≫ 
  • 1

Srpska atletska kraljica sprema se da pokori planetu

Ivana Španović može da uiđe u istoriju atletike kao jedina skakačica udalj koja je četiri puta uzastopno osvajala evropski tron. Za to mora da osvoji zlatnu medalju na Evropskom dvoranskom prvenstvu u Turinu od 5. do 7. marta 2021. Nakon toga ide svetsko dvoransko i kruna su Olimpijske igre u Tokiju, ako ih bude.

Ivana je završila sezonu kako bi se dobro oporavila i mentalno spremila za najtežu sezonu u karijeru.

Goran Obradović, njen trener, duboko veruje u snagu, energiju i iskustvo najbolje srpske atletičarke i ističe da su, posle šampionata u Poljskoj, sledeća stanica Olimpijske igre u Tokiju.

- Dve su bitne stavke zbog kojih je doneta odluka da se Ivana ne takmiči u ovoj kalendarskoj godini. Otkazivanje brojnih bitnih takmičenja, između ostalih i Dijamantske lige, kao i nešto duži period Ivanine rehabilitacije, posle preloma metatarzalne kosti desnog stopala 16. juna ove godine - kaže, za "Novosti", Goran Obradović.

Trofejni stručnjak ističe da je do sada održano samo jedno kolo Dijamantske lige u Monaku, u kojem nije bilo ženskog skoka udalj, i da će se drugo kolo, posle niza odlaganja i pomeranja termina, održati u nedelju 23. avgusta u Stokholmu.

- Svakako je najvažnija stvar da je posle šest nedelja nošenja ortopedske čizme i pregleda dr Jovana Đurića, koji je u utorak specijalno doleteo iz Londona, sa Ivaninim desnim stopalom sve u redu i da će posle dvonedeljne rehabilitacije započeti sa laganim treninzima - prezicira Obradović.

Stručni tim upravo zbog nemogućnosti da odabere takmičenja, čije je održavanje do poslednjeg momenta neizvesno, izuzeo je faktor rizika i celu turbulentnu godinu izazvanu pandemijom virusa korona stavio ad akta, kada je Ivana Španović u pitanju. Po rečima Gorana Obradovića, krajem septembra svetska i evropska prvakinja ući će u uobičajen ritam treninga i planirani ciklus priprema za narednu godinu

- Čekamo uputstva Ministarstva sporta, bez čije zvanične potvrde nema odlaska u inostranstvo na zimske pripreme - kaže Goran Obradović.

Video: Dragi moj strahu...: Ivana Španović posle karantina trenira s maskom na stadionu

Video: Milošević zadovoljan posle pobede: "Mislio sam da će biti teže..."

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Žare

    21. avgust 2020 | 07:17

    Voleo bih da se to ostvari.Ali, dešavanje u njenom životu koje je došlo promenom emotivnog partnera, ne obećava mnogo.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA