Atletski savez proglasio najbolje u 2019. godini, novi cilj je izgradnja još dva stadiona!

 
 ≫ 
  • 0

Radi se uveliko na novim objektima, kako bi atletski šampioni imali pravu bazu za napredak

Atletiski savez Srbije proglasio je najbolje atletičare u 2019. godini, a glavni laureati su Ivana Španović i Strahinja Jovančević.

Predsednik ASS-a, Veselin Jevrosimović, čestitao je najboljima, uz podsetnik da Savez čekaju brojni izazovi.

Atletski savez Srbije Foto: Marko Jovanović

- Nastavljamo uspešno da gradimo atletsku infrastrukturu, prošle godine smo završili dva atletska stadiona, u Zrenjaninu i Ćupriji. Ove godine imamo završetak stadiona u Čačku i Kraljevu. Zagovaram da je atletika infrastrukturni sport i mi se prema njemu tako odnosimo. Što infrastruktura bude bolje, sport će biti masovniji, imaćemo više uspešnih atletičara. Što se tiče takmičarskog dela, imali smo uspešnu godinu. Ivana Španović je odbranila zlato u dvorani, imali smo bronzu Strahinje Jovančevića. Obe medalje su bile u skoku udalj. Sa dve seniorske medalje, smatramo ovo izuzetno uspešnom godinom. Čestitam njihovim trenerima - rekao je Jevrosimović.

Atletski savez Srbije Foto: Marko Jovanović

- Uspeli smo da dobijemo i ono što je bio san pre 10 godina, o tome smo mogli samo da sanjamo, dobili smo organizaciju Svetskog prvenstva 2022. godine. To nije samo priznanje našem sportu, to je priznanje i našoj zemlji. Želim da se zahvalim sponzorima koji su u Savez. Pre nekoliko godina, na ovom panelu niste mogli da nađete jednog ili dva sponzora. Sada bih morao da čitam da ih sve navedem - dodao je Jevrosimović, istakavši prvo Telenor kao generalnog sponzora.

Atletski savez Srbije Foto: Marko Jovanović

On je posebno ukazao počast trenerima, koji su se mnogo žrtvovali za uspehe sportista, a za najboljeg je proglašen Goran Obradović iz AK Vojvodina. Najbolji senior je Strahinja Jovančević, Ivana Španović je bila najbolja u ženskoj konkurenciji, a za najuspešniji klub proglašen je Partizan 1945.

Atletski savez Srbije Foto: Marko Jovanović

Milica Gardašević je najbolja mlađa seniorka, Elzan Bibić je najbolji mlađi junior. Miloš Malešević i Ivana Đurić su najbolji stariji juniori, Tomislav Isailović i Ivana Ilić mlađi juniori, laureati kao stariji pioniri su Nikola Kostić i Adriana Vilagoš, mlađi pioniri su Filip Čarnopiski i Salma Murić.

Atletski savez Srbije Foto: Marko Jovanović
Atletski savez Srbije Foto: Marko Jovanović
Atletski savez Srbije Foto: Marko Jovanović

Video: Ivana Španović i Strahinja Jovančević najbolji atletičari Srbije u 2019.

(Telegraf.rs)

Video: Mercedes divlja na putu neposredno pre tragedije kod Bačkog Petrovca

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA