Bekrić daleko od finala, ali na putu da se vrati u top formu

 
 ≫ 
  • 3

Srpski trkač nije uspeo da se plasira u finale Evropskog prvenstva u Berlinu

Dan posle odličnog rezultata u kvalifikacijama na 400 metara, i prolaza u polufinale, Emir Bekrić nije uspeo da ponovi dobar plasman, ali je ponovo istrčao obećavajuću trku koja može biti najava njegovog potpunog ulaska u najbolji takmičarski ritam.

>>> Sjajni Bekrić u polufinalu Evropskog prvenstva!

Bekrić je zauzeo osmo mesto u svojoj polufinalnoj grupi sa vremenom 50.96 (juče istrčao 50.46).

Samo učešće u Berlinu je već veliki uspeh za "srebrnog" sa Evropskog prvenstva 2012. u Helsinkiju i "bronzanog" sa Svetskog prvenstva 2013, najvažnije je se Bekrić vratio posle dugog odsustva i da polako pokazuje formu koja ga je nekada krasila i izbacila u sam trkača u njegovoj disciplini.

- Ne razmišljam o konkurenciji, srećan sam jer sam zdrav. Posle deset meseci treninga sam ovo ostvario. Želim da uživam u svakom koraku na stazi i to mi je jedini cilj - jasno je predočio ambicije Bekrić pre trke na kojoj je, treći put ove sezone, istrčao ispod 51 sekunde.

Videlo se već na polovini trke da Bekrić nema snage da parira konkurenciji u polufinalu, ipak ostao ej fokusiran i istrčao u ovom trenutku najbolje što može, a može još mnogo, sada kada je povreda prošlost, a pred njim godine novih dokazivanja i, verujemo, uspešnih nastupa.

(Telegraf.rs)

Video: "Obavio sam razgovor sa Dušanom Tadićem, mislim Vlahović": Piksijev gaf na početku konferecije

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Kale

    7. avgust 2018 | 20:25

    Dobro nam se vratio, malisa🙌🎆 Neka su ti na putu dobar vetar u ledjima, podrska porodice i nas smrtnika koji jedva cekamo da te gledamo! I pozitivne vibracije!!! Puno uspeha i ne zuri!

  • JS

    7. avgust 2018 | 20:15

    Samo napred. Bice pobeda.

  • Johnny Repp

    8. avgust 2018 | 10:48

    Biće spreman za Državno prvenstvo. I možda Balkansko .

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA