Atletsko prvenstvo Srbije: Dudaš uzeo zlato, Bekrić treći na 200 metara, lični rekord Maje Ćirić (FOTO) (VIDEO)

 
 ≫ 
  • 3

Pratite i danas sa nama najaktuelnije rezultate sa staze i zaletišta iz beogradske atletske hale

Dvoransko prvenstvo Srbije u atletici nastavljeno je u nedelju kada su na programu discipline 60 metara sa preponama, skok s motkom...

>>> Atletsko prvenstvo Srbije u dvorani: Trijumfalni povratak Emira Bekrića, Kolašinac odbranio tron, centimetar odlučio prvaka u skoku udalj (FOTO) (VIDEO)

Među prvima koji je izašao na zaletište bio je naš najbolji desetobojac Mihail Dudaš koji dan ranije nije bio preterano impresioniran učinkom, ali je danas krenuo bolje: bio je uspešan na startu u disciplini skok s motkom.

Iz prvog pokušaja preskočio je zadatu visinu.

Održane u i trke na 60 metara s preponama.

U konkurenciji seniorski Anja Lukić je pobedila u vremenu 8.38 sekundi, druga je bila Ivana Petković (8.48), a treća Maja Amidžić (9.58).

Kod trkača, Marko Mišković je ostvario pobedu u vremenu od 8.17 sekundi, ispred Aleksandra Grnovića (8.22) i Aljoše Gnipa (8.62).

Pratite uz Telegraf sve najvažnije rezultate sa državnog prvenstva u dvorani.

Trka na na 200 metara - Bekrić treći.

U jednoj od najatraktivnijih trka dana, na 200 metara, Emir Bekrić je zauzeo treće mesto (vreme 21.38), a ispred njega poređali su se, kao prvi Aleksa Kijanvić (21.69) i Stjepan Bojanić (22.12), koji je zauzeo drugo mesto.

Foto: Milena Đorđević
Foto: Milena Đorđević

SKOK S MOTKOM  - Trijumf Dudaša!

Mihail Dudaš je nadskočio konkurente u disciplini skok s motkom: preskočena visina 4.60 bila mu je dovoljna za prvo mesto, ispred Stevana Antanasijevića i Đorđa Mijailovića koji su se našli na podijumu sa preskočenih 4.40 metara.

Poslušajte i izjavu Dudaša posle pobede.

Foto: Telegraf.rs
Foto: Milena Đorđević

Aktivni su bili i troskokaši kojima su posle zanimljivih borbi podeljenje medalje, i to ovim redom: 1. mesto - Dimitrije Novaković (14.82 metra), 2. mesto - Milan Mladenović (13.46), 3. mesto - Ivan Gaćeša (13.04 metara).

Imamo i prvi lični rekord - upisala ga je sve bolja Maja Ćirić u trci na 200 metara (uskoro opširnije i o njenom uspehu).

- Obično posle 400 metara (juče trčala, prim. aut), sutradan ili kasnije trčim malo sporije na 200, pa mislim da ovaj lični rekord govori da sam na pravom putu. Očekivanja za dalje? Ne znam ni ja sama šta može da se očekuje, recimo da uvek stremim ka najboljem, i eto, nadam se da će za svetsko prvenstvo biti jača konkurencija i da neću morati sama da vučem trku - rekla je naša najbolja sprinterka.

Foto: Milena Đorđević
Foto: Milena Đorđević
Foto: Milena Đorđević
Foto: Milena Đorđević
Foto: Milena Đorđević

Pobednici na 800 metara

U trci na 800 metara u konkurenciji dama, Amela Terzić je opravdala renome, slavila je u vremenu 2:06,57, ispred Marije Stambolić (2.09,03) i Nikoline Mandić (2.21,56).

U muškoj konkurenciji, trijumfovao je Miroslav Dukadinović (1:55,78), drugi na cilj stigao je Ivan Planko (1:56,58), a treći Bojan Stanišić (1:56,99).

Rezultati trke na 3000 metara

Seniorke: Prvo mesto Teodora Simović (9:44,52), drugo Amra Terzić (10:11,48), a treća je bila Jasmina Pruginić (10:19,96). U konkurenciji trkača, Hrvat Danjel Fak je stigao prvi (8:26,30), iza njega Belmin Mrkanović iz BiH (8:32,15), a treće mesto je zauzeo još jedan takmičar iz Hrvatske, Zlatko Kožuhar (8:50,40).

Foto: Milena Đorđević
Foto: Milena Đorđević
Foto: Milena Đorđević
Foto: Milena Đorđević
Foto: Milena Đorđević

(Telegraf.rs)

Video: "Obavio sam razgovor sa Dušanom Tadićem, mislim Vlahović": Piksijev gaf na početku konferecije

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA