Dudaš nikad spremniji za London

 
  • 0

Srpski desetobojac ima visoke ambicije na Svetskom prvenstvu

Najbolji srpski desetobojac, Mihail Dudaš spremno dočekuje planetarnu smotru u Londonu. Ruku uz ruku sa najboljim atletičarima sveta, on se nada borbi za medalju .

Svetsko prvenstvo biće održano od 04.avgusta do 13.avgusta, a Dudaš će u pohod na nove rekorde krenuti osmog dana takmičenja.

- Dosta toga smo promenili za pripremni deo ove sezone. Normu sam ispunio pre godinu dana na državnom prvenstvu u višebojima. Nakon toga sam potvrdio normu na Evropskom prvenstvu u Amsterdamu.

Foto: Marko Todorović

- Odlična stvar kod desetoboja je ta što se norme računaju i godinu dana unazad. To je razlog zašto ove godine nismo morali da jurimo rezultat već smo se na miru posvetili Svetskom prvenstvu u potpunosti - rekao je Dudaš.

On se zajedno sa svojim trenerom Feđom Kamasijem nalazi na pripremama u mestu nadomak Londona, kako bi se adaptirao na vremensku razliku.

- Mesto je izuzetno lepo. Uslovi za trening su onakvi kakvi trebaju da budu. Ono što je bitno jeste adaptacija na englesko varljivo vreme.

Foto: Marko Todorović
Foto: Marko Todorović

- Moram priznati da nije lako, ali da će do 11. avgusta sve biti kako treba.

- Očekivanja su takva da želimo da uradimo sve što je u našoj moć i da rezultat bude dobar i da ono što smo promenili da dobar rezultat.

- Ovakav način rada mora da rezultira kad tad. Mi se potajno nadamo da će to biti London. Ipak je to mesto na kom nisam završio olimpijski desetoboj.

- Biće mi to dodatna motivacija da ovaj završim na trijumfalniji na in”, zaključio je Mihail Dudaš.

Raspored nastupa Mihaila Dudaša - desetoboj 11.08. petak 11h - 100m. , 12.05h – skok udalj, 13.05h - kugla, 18.00h - vis, 21.45h - 400m. 12.08 subota 11h - 110m prepone, 12h - disk, 15.15h - skok motkom, 18.30h - koplje, 21.45h - 1500m.

(Telegraf.rs)

Video: "Obavio sam razgovor sa Dušanom Tadićem, mislim Vlahović": Piksijev gaf na početku konferecije

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA