Lajović nije izdržao protiv "furizonog" Bautista-Aguta: Srbija gubi 1:0 od Španije u finalu ATP Kupa

 
 ≫ 
  • 20

Sledeći je na potezu Novak u teniskom klasiku protiv Nadala

Teniska reprezentacija Srbije porazom je započela veliko finale ATP Kupa protiv Španije jer je na stadionu "Ken Rouzvol" u Sidneju, Dušan Lajović poražen od Roberta Bautista Aguta sa 2:0 (5:7, 1:6), u uvodnom meču. 

Od samog starta Agut je krenuo furiozno i poveo sa 3:0. Delovalo je da je Lajović pred debaklom već na početku, ali je Duci uspeo da podigne nivo igre i veže tri vezana poena, uz brejk, i dođe do izjednačenja. Do kraja seta srpski teniser igrao je na "ivici žileta" i spasio nekoliko brejk lopti. Ipak, pri rezultatu 5:5 Agut "dodaje gas" i prvo osvaja poen na svoj servis, a onda i pravi ključni brejk za 1:0.

Drugi set počeo je identično kao i prvi.  Agut je poveo sa 3:0. Bez većih problema osvajao je poene na svoj servis, a onda i napravio brejk. U tim momentima popularni Duci nije imao rešenje za igru Španca koji je bio sve bliži trijumfu.

Ipak, posle 4:0 za Aguta,  Lajović je uspeo da se trgne i zaigra bolje, pa tako vraća jedan brejk Špancu. Ali, to je bilo sve.

Do kraja meča, Agut je napravio još jedan brejk i rutinski osvojio novi set za pobedu i 1:0 Španije u velikom finalu prestižnog takmičenja.

Da podsetimo, na putu do finala Srbija je savladala Južnu Afriku,  Francusku i Čile, a u četvrtfinalu pobeđena je Kanada i u polufinalu Rusija. Sa druge strane Španija je u grupi u Pertu pobedila Gruziju, Urugvaj i Japan. U četvrtfinalu u Sidneju, pobedili su Belgiju i domaćina Australiju sa maksimalnih.

Inače, Novak Đoković igra sledeći meč protiv Rafaela Nadala, a onda bi sa Viktorom Troickim trebalo bi da nastupi u dublu,.

Video: Đoković posle neviđene drame odveo Srbiju u polufinale ATP Kupa

(Telegraf.rs)

Video: Sferopulos u neverici kad su Delije podigle koreografiju

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Srbin

    12. januar 2020 | 10:25

    Iskreno, bilo je i ocekivano da ovaj bod uzmu Spanci. RBA je dosta bolji od Dusana. ALI, sada Nole dobija Rafu i nas dubl osvaja! Zapamtite moje reci! SRBIJA!

  • Geras

    12. januar 2020 | 10:29

    Bravo za Lajovica vi ste nas ponos

  • poreski obveznik

    12. januar 2020 | 09:43

    Ma dajte, za svaki njihov udarac po loptici ja moram da radim mesec dana, ali već od 2025. će to biti samo desetak dana... pa ko živ ko mrtav.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA