Zvezda rutinski dobili MZT, umalo tuča na kraju!

 
  • 3

Zvezda je već obezbedila prvo mesto na tabeli pred fajnal - for, ali je ipak sigurnom igrom pobedila makedonski tim sa 87:77 u 25. kolu Aba lige. Na kraju meča zakačili se Tejić i Čekovski i umalo da bude opšta tuča, ali se sve završilo dobro

Košarkaši Crvene zvezde Telekom pobedili su MZT sa 87:77  u poslednjem meču pred svojim navijačima u ligaškom delu regionalnog takmičenja.

Crveno-beli su u 25. koluu ABA lige u utakmici koja nema rezultatski značaj odigrali rutinski i samo potvrdili prvo mesto na tabeli pred fajnal for.

Izabranici Dejana Radonjića su ovom pobedom napravili uvertiru za revanš meč četvrtfinala Evrokupa protiv Budiveljnika.

Malu senku na meč bacio je incident na samom kraju kada su se zakačili Marko Tejić iz Zvezde i Georgi Čekovski, koji su odmah isključeni, a meč je na sreću nastavljen.

Najefikasnij u timu Zvezde bio je Tadija Dragićević sa 18 koševa, Boban Marjanović je dao 17 poena uz devet skokova, a Raško Katić je ubacio 15 poena.

Zvezda je furiozno krenula ovaj meč, koji je predstavljao uvertiru za duel sa Budiveljnikom u utorak. Snažnom odbranom i brzim kontranapadima crveno-beli su slomili rivala i poveli sa 16:4 već krajem prve četvrtine...

Gosti iz Skoplja su uspeli da se malo povrate od šoka, ali ne i da ugroze crveno -bele.

Trener Beograđana, Dejan Radonjić, rotirao je igrače i odmarao nosioce Dženkinsa i Nelsona za važniji meč u utorak. U njihovom odustvu dominirao je Bobi Marjanović sa 13 poena za poluvreme.

Zvezda je rutinskom igrom održavala prednost od šest do 10 poena razlike 32:25. Crveno - beli su dominirali pod košem preko Katića i Marjanovića..a na poluvreme su otišli sa plus sedam 42:35.

U nastavku meča Zvezda je nastavila da rutinskom igrom podiže razliku. Već posle pet minuta igre gosti nisu mogli da se nose sa jakom odbranom srpskog tima pa je Zvezda stigla do plus 16 58:42.

Dominacija se nastavila sve do 35. minuta kada je MZT uspeo da serijom koševa, tačnije serijom 7-0 priđe na 74:67...

Međutim, to je bilo sve što su uspeli da urade. Zvezda je sigurnom igrom održavala prednost do pobede.

Na kraju, jedinu senku na ovaj dobar meč bacio je incident na dva minuta pre kraja kada su se zakačili Marko Tejić i Georgi Čekovski.

Zanimljivo je da je Uroš Lučić faulirao Tejića, koji nije bio zadovoljan jačinom faula, ali se osvrnuo na Čekovskog, koji ga je pre toga gurnuo, pa mu je vratio udarac i izbilo je koškanje.

Na kraju je sudija isključio obojicu, a meč je nastavljen.

ABA liga, 25. kolo:

Subota:

Cedevita - Igokea 74:60

Solnok - Mega Vizura 61:66

Crvena zvezda - MZT 87:77

Nedelja:

Olimpija  - Krka 17.00

Ponedeljak:

Radnički - Zadar 18.00

Široki - Cibona 18.00

Budućnost - Partizan 20.45

TABELA: Crvena zvezda 21-4, 18-6, Partizan 16-8, Cibona 16-8, Budućnost 15-9, MZT 12-13, Igokea 12-13, Mega Vizura 11 -14, Krka 11-13, Olimpija 10-14, Radnički 8 -16, Solnok 8-17, Široki 6-18, Zadar 6-18

Sportske vesti iz zemlje i sveta možete pratiti i na našoj Fejsbuk stranici Telegraf Sport!

Takođe nas možete pratiti i na našem Tviter nalogu @TelegrafSport

(Telegraf.rs)

Video: Šalio se sa novinarom, pa otkrio šta je bilo sa Nedovićem: Nikad duža konferencija Sferopulosa

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA