Radmanović trojkom doneo pobedu Atlanti (VIDEO)

 
  • 0

Srpski internacionalac 11 sekundi pre kraja pogodio trojku i srušio Milvoki. Čikago novi lider Istoka

Atlanta je u noći između petka u subote teško pobedila Milvoki, a ključne poene postigao je Vladimir Radmanović 11 sekundi pre kraja. Trojkom je svoj tim odveo na 97:94 i Houksima praktično sam omogućio 21. pobedu na 36. meču sezone.

Bivši član Crvene zvezde i FMP zatim je osvojio loptu u skoku pod svojim košem i postao apsolutni junak tima iz grada "Koka kole". Radmanović je u poslednjih nekoliko utakmica ima značajnije manju minutažu, ali je po ko zna koji put ove sezone bio "meč viner". Od devet postignutih poena, sve je postigao iza linije za tri poena.

Iako je bio sam na šutu u poslednjoj sekundi, Lebron Džejms nije uspeo da donese pobedu Majamiju u gostima nad Jutom, pa je tako još jednom potvrdio da često ima stegnutu ruku u trenucima odluke.

Majami je manje od minuta imao "plus 4", ali je u poslednje četiri sekunde ušao u napad sa zaostatkom od jednog poena. Džejms ovoga puta nije smeo da bude čovek odluke, već je dodao loptu na vrh kapice Haslemu, koji je promašio.

Junak meča, i pored 66 poena tandema Vejd-Džejms, bio je Devin Heris, pogodivši pet sekundi pre kraja koš rivala uz faul. On je postigao ukupno 13 poena, ali je bio čovek odluke u poslednjem kvartalu, kada je Majami nadoknadio dvocifreni zaostatak poena tokom većeg dela meča u Solt Lejk Sitiju.

I s maskom na licu Kobi Brajant izgleda ima posebnu želju za košarkom i uništavanjem rivala. Lejkersi su lako izašli na kraj sa Sakrementom u Los Anađelesu, a i pored slomljenog nosa, Brajant je za 37 minuta postigao 38 poena i imao 8 skokova. Bajnam je dodao 19, Pau Gasol 15.

Za razliku od Lejkersa, Klipersi su neprijatno iznenadili na terenu Finiksa. Poraz 81:78 bio je 5 Klipova u poslednjih 10 mečeva, pa je manje popularan tim iz Grada anđela i dalje na trećem mestu na Zapadu iza Oklahome i San Antonija. Finiks je odlično odigrao treću četvrtinu (31:17) i stečenu veliku prednost do kraja pretočio u pobedu, koja održava nadu da će se ekipa domoći plej-ofa.

San Antonio je slavio osmi put u 10 poslednjih mečeva. Sparsi su kod kuće demolirali najlošiji tim lige Šarlot 102:72, a da nijedan igrač tima nije postigao više od 15 poena. Najviše su ostvarili Parker 15, a Dankan, Džeferson i Boner po 14.

Čikago je odličnu formu potvrdio i u Klivlendu preuzevši lidersku poziciju na Istoku, doduše sa istim skorom kao i Majami 30-8. Boston je živnuo i konačno slavio na ubedljiv način posle nekoliko mečeva. Nju Džersi je pobeđen 107:94 na krilima odlične igre Pola Pirsa (27 poena).

Saša Pavolović je za 16 minuta zabeležio 3 poena.

Rezultati

Toronto-Memfis 99:102

Atlanta-Milvoki 99:94

Boston-Nju Džersi 107:94

Klivlend-Čikago 91:112

Nju Orleans - Dalas 97:92

Hjuston-Denver 105:117

Filadelfija-Golden Stejt 105:83

San Antonio-Šarlot 102:72

Juta-Majami 99:98

LA Lejkers-Sakramento 115:107

Finiks-LA Klipers 81:78

(Telegraf.rs)

Video: Željko Obradović pred meč protiv Virtusa

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Teme

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA