NBA: Novi rekord za Džejmsa, Nedović očajan u pobedi Voriorsa!

 
  • 0

Nekadašnji miljenik navijača Klivlenda je ubacio 43 poena svom bivšem klubu, od čega 25 u prvoj četvrtini što je novi rekord dvorane u kojoj igraju Kavalirsi

U noći između utorka i srede odigrano je pet utakmica u NBA ligi, a svakako ona koja je izazvala najviše pažnje jeste duel Klivlenda i Majamija. Lebron Džejms se vratio u dvoranu u kojoj je bio miljenik publike tokom prvih sedam sezona u najjačoj ligi na svetu igrajući za Kavalirse.

Međutim, to ga nije sprečilo da još jednom zatrpa koš svog bivšeg kluba, a postavi i novi rekord arene u kojoj kao domaćini igraju Kavsi. Džejms je postao košarkaš koji je postigao najviše poena u prvoj četvrtini meča u "Kviken Louns Areni" - 25, a ukupno je dao 43 u pobedi njegovog Hita nad Klivlendom 100:96.

Milvoki Baksi su 55. put u ovoj sezoni poraženi, a ovoga puta bolji od njih je posle produžetka bio Portland 120:115. Imali su "jelenovi" priliku da u poslednjem napadu u regularnom delu meča dođu do pobede, ali je Sešns promašio šut za tri poena. On je ujedno bio i nejefikasniji u svom timu sa 23 poena, a ispomoć je imaqo i u Zazi Pačuliji koji je ostvario dabl-dabl sa 17 poena i 13 skokova.

Miroslav Raduljica odlukom trenera nije dobio priliku u ovoj utakmici da nastupi za Bakse. Sa druge strane, bilo bi čudno da su Trejlblejzersi izgubili uz ovako raspoložene igrače, jer su imali čak četvoricu sa 20 i više poena - Metjuz 26, Vilijams 23, Batum 21 i Lilard 20. Kada se uz to doda i dabl-dabl- Lopeza od 15 poena i 14 skokova teško da bi bilo ko mogao da dobije raspoložene košarkaše Portlanda.

Nemanja Nedović je ponovo posle nekog vremena dobio priliku da u dresu Golden Stejta pokaže na parketu šta zna, ali nije je iskoristio na baš najbolji način. U trijumfu Voriorsa nad Orlandom 103:89 srpski reprezentativac je dobio priliku da odigra oko tri i po minuta, ali se nije proslavio ne upisavši se u strelce uz šut iz igre 0/3.

Ekipu iz San Franciska do pobede su vodili Kari sa 23 i Tompson i Li sa po 20. Član nacionalnog tima Crne Gore Nikola Vučević je u protivničkom taboru bio najefikasniji sa 15 poena i pet skokova.

NBA, rezultati:

Majami - Klivlend 100:96

Milvoki - Portland 115:120

Orlando - Golden Stejt 89:103

Toronto - Atlanta 113:118

Vašington - Sakramento 111:117

Sportske vesti iz zemlje i sveta možete pratiti i na našoj Fejsbuk stranici Telegraf Sport!

Takođe nas možete pratiti i na našem Tviter nalogu @TelegrafSport

(Telegraf.rs)

Video: Gostujuća tribina na stadionu Luj II pred meč Monako - Zvezda

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA