RADONJIĆ: Nećemo čuvati plus šest, Radenović u timu!

 
  • 1

Trener crveno-belih košarkaša istakao da se nada da će njegov tim pružiti maksimum i odigrati bolji meč u Litvaniji nego u Beogradu

Trener košarkaša Crvene zvezde Dejan Radonjić rekao je da njegova ekipa neće čuvati "pluš šest" protiv Lijetuvas Ritasa u revanšu osmine finala Evrokupa i da će pokušati da odigra još jedan dobar meč.

- Ritas je u odličnoj formi već duže vreme. To su pokazali juče protiv Turova u VTB ligi. Reč je o iskusnoj ekipi, a iskustvo je važan faktor u ovoj fazi takmičenja, a svaki poen je bitan. Idemo sa željom da odigramo dobar meč i prođemo dalje. Nadam se da ćemo odigrati bolje u odnosu na meč u Beogradu i iskoristiti šansu ako nam se ukaže - rekao je Radonjić na konferenciji za novinare u hali Pionir.

U prvoj utakmici koja je odigrana prošle nedelje u Beogradu crveno-beli su slavili sa 88:82.

- U tom meču nismo na adekvatan način iskoristili veliku energiju koju smo imali. Greške koje smo pravili bile su prouzrokovane željom da napravimo dobar rezultat i visoko vođstvo. Moraćemo da odigramo kolektivnu odbranu i zaustavimo više igrača, ne samo Omara Kuka - kazao je Radonjić koji je dodao da će Ivan Radenović biti u timu, ali je naveo da ne očekuje mnogo od njega jer će mu to biti prvi meč posle pauze zbog povrede kolena.

Radonjić je takođe istakao i da se ne opterećuje činjenicom da je Zvezda ove sezone već slavila tri puta protiv litvanskog kluba, računajujući i mečeve u Evroligi.

- Nije lako dobiti neku slabiju ekipu četiri puta u toku jedne sezone, a pogotovo Evroligaša. Zadovoljan sam činjenicom da smo tri kola pre kraja obezbedili prvo mesto u Jadranskoj ligi, ali ovo je sasvim drugi meč, igra se na ispadanje, što zahteva maksimalnu koncentraciju - zaključio je Radonjić.

Meč između Lijetuvos Ritasa i Crvene zvezde igra se u sredu od 18.30 po srednjeevropskom vremenu.

Sportske vesti iz zemlje i sveta možete pratiti i na našoj Fejsbuk stranici Telegraf Sport!

Takođe nas možete pratiti i na našem Tviter nalogu @TelegrafSport

(Telegraf.rs/Tanjug)

Video: Momenti koji su obeležili 174. večiti derbi a nisu mogli da se vide na televiziji

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Nikola C.G - ZVEZDA!!

    10. mart 2014 | 15:18

    Ajmo i cetvrti put da ih isprasimo..Zvezda alee

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA