Ivana Španović je super i tek će napadati medalje!

 
  • 4

Fantastična skakačica u dalj najavljuje da bi sa formom u kojoj se trenutno nalazi i koju bi trebalo da podiže u nastavku sezone trebalo da bude glavni favorit za osvajanje zlata na Evropskom atletskom prvenstvu u avgustu ove godine

Najuspešnija srpska atletičarka Ivana Španović još jednom je obradovala naciju osvojivši bronzanu medalju na dvoranskom Svetskom prvenstvu u Sopotu. Skokom od 6, 77 metara koji je imala i u polufinalu i koji joj je drugo najbolje ostvarenje u 2014. godini, došla je do odličja.

Posle odbrane titule šampionke Balkana u februaru, kada je postavila i nacionalni rekord od 6,92 metara i velikim uspehom sada u Poljskoj, fantastična skakačica u dalj najavljuje da bi sa ovom formom koju bi trebalo i da podiže u nastavku sezone trebalo da bude glavni favorit za osvajanje zlata na Evropskom atletskom prvenstvu u avgustu ove godine.

Uspesima u poslednjih manje od godinu dana Srpkinja je upisala svoje ime na svetsku mapu "kraljice sportova" i na svakom velikom takmičenju na kome učestvuje važi za jednog od pretendeneta za uzimanje odličja. A setimo se kako je sve počelo...

Španovićeva je u 2013. godini gotovo u poslednjem trenutku ostvarila normu za učešće na šampionatu sveta u Moskvi, jer je prethodno morala da pauzira mesec dana zbog problema sa povredom. A onda u Moskvi čudo! U konkurenciji najboljih svetskih skakačica skok od 6,82 metara donosi bronzanu medalju i počinje vrtoglavi uspon srpske kraljice.

Dobri rezultati su počeli da se nižu, rekordi da padaju, a još jedna potvrda odličnog rada i sjajne forme je stigla i danas. Ono što je za očekivati sada jeste da Ivana ove godine redovno dobija pozive za učešće u Dijamantskoj ligi koja počinje 9. maja u Dohi.

Pored toga trebalo bi da učestvuje na još nekim takmičenjima i mitinzima, a sve kako bi zadržala formu u kojoj se sada nalazi i spremno otputovala u Cirih na prvenstvo "starog kontinenta", gde će kao što smo već rekli jurišati na zlatnu medalju i taj famozni skok od sedam metara.

Podsetimo srpska atletičarka je u dosadašnjoj atletskoj karijeri osvojila bronzana odličja na Svetskim prvenstvima i na otvorenom i zatvorenom u seniorskoj konkurenciji i srebrne medalje na Evropskim prvenstvima za mlađe seniore i juniore, kao i zlato na Univerzijadi u Beogradu 2009. godine.

Španovićeva će se povodom novog velikog uspeha u ponedeljak u 15 časova obratiti javnosti, po dolasku iz Poljske.

Sportske vesti iz zemlje i sveta možete pratiti i na našoj Fejsbuk stranici Telegraf Sport!

Takođe nas možete pratiti i na našem Tviter nalogu @TelegrafSport

(Telegraf.rs)

Video: Šta očekujem protiv Reala? Pa pobedu! Bonga samouveren pred gostovanje u Madridu

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA