Beograd kandidat za domaćina Evropskog prvenstva u dvorani?

Potpredsednik Evropske atletske federacije i koordinator projekta šampionata Evrope u dvorani boravili su u Beogradu i obišli Kombank arenu, koja bi mogla da ugosti najbolje evropske atletičare i atletičarke 2017.godine

  • 0
Amela Terzić, Emir Bekrić i Ivana Španović Foto: Telegraf

Atletski savez Srbije pokušaće da kandiduje Beograd za domaćinstvo Evropskog prvenstva u dvorani 2017. godine. Tim povodom prestonicu Srbije posetili su Hose Luis de Karlos potpredsednik Evropske atletske federacije i Piter Staford koji je koordinator projekta.

Oni su zajedno sa svojim domaćinima obišli Kombank arenu gde bi se održavalo takmičenje, kao i hotele u kojima bi bili smešteni takmičari i njihovi timovi. Njihovi prvi utisci su pozitivni i u Atletskom savezu Srbije se nadaju da će dobiti podršku Vlade Srbije i moći da se kandiduju za još jedan veliki atletski događaj.

- Atletski savez Srbije posle uspešno održanog EP u krosu nastavlja sa kandidaturama i organizacijom najvećih atletskih događaja. Naši najbolji atletičari zaslužuju da pred domaćom publikom osvajaju medalje. Grad Begrad i Ministarstvo omladine i sporta već su podržali ovu kandidaturu, a nadamo se da će isto uraditi i Vlada Srbije - izjavio je generalni sekretar ASS-a, Slobodan Branković.

Glavni konkurenti glavnom gradu Srbije bi u tom slučaju bili neki od gradova u Poljskoj i Turskoj jer su te zemlje već podnele kandidaturu za domaćinstvo.

Sportske vesti iz zemlje i sveta možete pratiti i na našoj Fejsbuk stranici Telegraf Sport!

Takođe nas možete pratiti i na našem Tviter nalogu @TelegrafSport

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA