BIKINI ŠAMPIONKA: Ovo je Srpkinja sa najlepšim telom! (FOTO)

Reprezentativka Srbije i šampionka u fitnesu u kategoriji bikini, Jelena Vasović ima telo kao iz snova, a nedavno su to uvideli i u Švajcarskoj, gde je odnela titulu vicešampionke ove države * Ovo je priča o tome kako je devojčica sa povredom kičme postala jedna od najlepših Srpkinja na svetu

  • 30

Ne, ona nije devojka sa naslovnice nekog muškog časopisa! Ne, ona nije starleta o kojima tako često čitate u srpskim medijima!

Ona je šampionka Srbije i vicešampionka Švajcarske u bodibildingu u kategoriji bikini fitnes.

Upoznajte Jelenu Vasović (22), devojku koja je rođena i živi u Švajcarskoj, ali koja svojom lepotom i fenomenalnim izgledom svakoga podseća da je iz Srbije!

POVREDA KIČME JE KRIVA ZA SVE

Ovo je njena priča o tome kako je od devojčice sa krivom kičmom, postala jedna od najlepših i najzgodnijih srpskinja na svetu!

- Nakon povrede sa umetničkog klizanja kojim sam se bavila 6 godina, odlučila sam da prestanem taj sport i počela da se bavim sa fitnesom sa svojih 12 godina. Doktori su tek tada slučajno ustanovili kičmenu skoliozu.

- To je za moju porodicu bio šok, jer smo po svetu tražili klinike i stručnjake koji bi mi pomogli da nekako ispravimo tu kičmu pre nego što bi me u Švajcarskoj operisali i zapravo zašrafili od vrata do polovine kičme - priča Jelena Vasović za Telegraf.

Kroz prijatelje porodice dobila je 2004. godine savet od  Prof. Dr Dušana Ilića sa DIF-a u Beogradu i počela je da vežba.

- On me je uveo u svet zdrave izhrane i ozbiljnog vezbanja, time sam pocela da ojačavam i zapravo formiram svoje telo.

- Putem treninga sa tegovima, kardio treninga i ishrane koje je mom telu odgovaralo počela je moja transformacija u bolje zdravlje i takođe bolji izgled. Nestali su bolovi u kičmi i izbegla sam time operaciju - objašnjava Jelena.

Početak, kao i svaki početak, nije bio lak.

- Možete da zamislite da, za mene kao 12-godišnjakinju tada, nije bilo jednostavno se lako se prilagođavati novom sportu. Odjednom, počelo je šest puta nedeljno vežbanje, striktan plan izhrane, sportske masaže, dosta spavanja onda su tu naravno bili i škola i ispiti

- Morala sam da naučim da budem baš dobar "vremenski menadžer" da bi sve postigla, i uspela sam u tome sa svojom beskrajnom motivacijom i pozitivnim razmišljanjem.

- Dok su se moje drugarice napolju igrale ja sam tada provodile sate u teretani imajući jedan cilj, a to je održavati moje zdravlje i uživati u transformacije mog tela - objašnjava naša šampionka.

Već posle četiri godine bavljenja fitnesom, znala je da će to biti opredeljenje za čitav život.

- Kasnije sam, sa svojih 16 godina, diplomirala za grupnog fitness instruktora u Cirihu gde sam davala časove Bodi toning, Dens aerobik i Bodi pamp.

- Kao instruktorka imala sam jednu veliku misiju koja mi je i dan danas ostala, a to je bilo: motiviši i inspiriši druge sa svojom motivacijom i pozitivnošću!

ULAZAK U TERETANU PROMENIO JE SVE

Ipak, posle nekoliko godina bavljenja rekrativno fitnesom, shvatila je da je vreme da ode korak dalje.

- Pre dve godine zastala sam pred vrata teretane i zapitala se  "Zar je ovo sve što mogu uraditi od ovog mog sporta? Baviti se već 8 godina fitnesom i aerobikom od ponedeljka do subote samo radi svog zdravlja i izgleda?

- Trebao mi je neki veći "Kik", zapravo neki dalji cilj i motivacija da nastavim taj sport. A po svojoj prirodi volela sam takmičenja i perfekcionista sam. Bilo to u tome ko će najbolju ocenu da napravi na testovima u školi ili ko će bolju kafu da skuva babi (haha) - priča Jelena i u dahu nastavlja:

- Tu sam se pronašla u Bodibildingu - Bikini Fitnesu, gde sam počela da se spremam za takmičenja u tom sportu. Imala sam razne trenere, ali me je do pravog uspeha dovela niko drugi nego naša Ljuba Pantović IFBB Pro Figure takmičarka i trener.

PUT USPEHA POČEO 2013

- Sa njenim savetima i znanjem u ovom Sportu odnela sam u oktobru 2013 na svom prvom takmičenju IFBB u Švajcarskoj 9. mesto, a dve nedelje kasnije na švajcarskom prvenstvu sam postala Vicešampionka. Odmah zatim, samo nedelju dana kasnije odnela sam pobedu u svojoj državi kao šampionka Srbije u IFBB Bikini fitness kategoriji.

- Te večeri je za mene bilo jasno da ću u ovom sportu ući u našu reprezenatciju i zastupati Srbiju sa puno ponosa i ljubavi na svim daljim takmičenjima u 2014 - rekla je Vasovićeva.

Zanimljivo je da je Jelena rođena u Švajcarskoj, ali da joj je Srbija u srcu.

- Rođena sam u Švajcarskoj i ovde živim. Pored svog sporta i preprema za takmičenja, radim u banci i studiram ekonomiju koju ću da diplomiram u oktobru 2014.

- Takođe volim jezike i od svoje 13 godine počela sam da učim grčki, španski, i kasnije kada sam počela da radim u bankingu sa Rusima, progovorila sam i taj jezik i nameravam i njega dalje da usavršavam čim završim studije - jasna je Jelena.

INSPIRACIJA DRUGIM DEVOJKAMA I ŽENAMA

Njen cilj u fitnesu je veoma skroman, ona ne želi avione i kamione, već samo da utiče na druge ljude.

- Imam dva za mene važna cilja, prvi mi je: Inspiriši i motiviši druge sa svojom motivacijom i pozitivnošću! Hoću da sa svojim postignutim rezultatima i znanjem motivišem ljude da se okrenu zdravom načinu života uz sport i adekvatnu ishranu i nikad ne gube veru u sebe! Drugi cilj mi je osvajanje Profesionalne licence u bikini fitnesu.

Osim naravno sportskih planova Jelena ima i plan da jednoga dana krasi naslovne strane magazina o vežbanju i zdravoj ishrani.

- Zanima me da se još više bavim modelingom ali i slikanju za časopise koji su okrenuti zdravoj izhrani, sportskoj garderobi i sportskoj suplementaciji. Tu sam otvorena da dobijam ponude. Radila sam brojne Fotošutinge i bila zastitno lice Fitnes centra u Svajcarskoj „Silhouette“ kao i sarađivala sam sa sponzorima sportske izhrane "Force Nutrition" gde sam bilo njihovo zastitno lice.

Ko god želi može me kontaktirati i pratiti na facebooku na mojoj fan stranici www.facebook.com/JelenaVasovicBikiniAthlete ili putem instagrama: jelenavasovic

UDVARAČI STIŽU SA RAZNIH STRANA

Jelena za sebe kaže da je balkanska duša u telu poslovne Švajcarske žene koja zna šta želi i dodaje da ima udvarača sa svih strana

- Pa teško je da me muškarci vide, a da ne provale da treniram kada baš mnogo vremena provodim trenirajući i spremajući se za takmičenja. Sportska oprema i sportski stajling je uvek uz mene. (smeh). Iako ja to kroz nedelju zamenjujem za bankarski biznis stajling – sportska duša ipak više zrači i pokazuje da nisam klasičan švajcarski bankar - objašnjava Jelena i za kraj dodaje, ko joj se više udvara Srbi ili Švajcarci.

- Mislim da sa svojom osobinom sam naša i mnogo se identifikujem sa srpskom kulturom, a što se tiče poslovanja, tu sam skroz Švajcarkinja - tačna i perfekcionista - baš kao švajcarski sat. Tako da udvarači su takođe nekog –mešovitog karaktera ili nacionaliteta. (Smeh)

Sportske vesti iz zemlje i sveta možete pratiti i na našoj Fejsbuk stranici Telegraf Sport!

Takođe nas možete pratiti i na našem Tviter nalogu @TelegrafSport

(Dragutin Stojmenović)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Stojan

    18. februar 2014 | 17:23

    Ima mnogo lepsih

  • delija

    18. februar 2014 | 17:01

    Nista lepse nego videti devojku koja trenira i koja ovako izgleda...i sam treniram 6 godina u teretani,videti sebe u top izdanju dize samopouzdanje do maksimuma

  • Bax

    18. februar 2014 | 18:48

    Citam vest...pogledam broj komentara i pomislim:Sogurno ima bar 1/3 kompleksasa koji ce napisati kako je ruzna i kako u stvari nije zgodna,dok u istom trenutku ne mogu da podnesu svoje salo i svoj odraz u ogledalu.I gle...pogodio sam.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA