Real lako i bez Ronalda, Almerija iznenadila Atletiko! (VIDEO)

 
  • 0

"Jorgandžije" nakon 12 utakmica osetile gorčinu poraza i dozvolile gradskom rivalu Realu, koji je dao četiri gola Viljarealu, da se izjednači sa njima na čelu tabele

Kakvo iznenađenje u poslednjem meču subotnjeg programa Primere, Atletiko Madrid je neočekivano poražen od Almerije 2:0, što je iskoristio Real Madrid koji je prethodno savladao Viljareal 4:2 i tako se našao na deobi prvog mesta na tebeli zajedno sa svojim gradskim rivalom.

Bogat dan u Primeri najavila je Valensija, koja je petardom počastila Betis.

Nije uopšte delovalo da će "slepi miševi" toliko dominirati, ali potop je najavljen golom Matjea u 41. minutu. Dvostruki strelac za "slepe miševe" bio je Fernando Alkaser u 44. i 68. minutu. Pogotke su još postigli Žeremi Matije u 41, Sofijan Feguli u 62. i Eduardo Vargas u 79. minutu.

Valensiji je to bila druga uzastopna pobeda u Primeri, nakon što su prošle nedelje iznenadili Barselonu na Nou Kampu.

Ovim trijumfom Valensija se ponovo uključila u borbu za neko od mesta koja vode u Ligu Evrope sledeće sezone, dok je Betis ostao "zakucan" za poslednje mesto na tabeli.

Pretposlednja ekipa Primere Rajo Valjekano nadigrala je 13-plasiranu Malagu rezultatom 4:1.

Dvostruki strelac je bio Falke, a mrežu su zatresli i Abrilja i Larivej sa penala, dok je Jakovenko postigao gol za čast.

Madridski Real nije na raspolaganju imao suspendovanog Kristijana Ronalda, ali to se ni najmanje nije osetilo na utakmici sa Viljarealom. Kraljevići su slavili 4:2.

U sedmom minutu je Geret Bejl postigao prvi gol, a potom je Karim Benzema dva puta bio precizan. Mladi Hese Rodrigez je potvrdio pobedu, a Gaspar i Dos Santos su uspeli da ublaže oraz.

Prekinuta je serija Atletiko Madrida od čak 12 mečeva bez poraza, tokom koje su "jorgandžije" ostvarile deset trijumfa. Puleni Dijega Simeonea poraženi su neočekivano na gostovanju Almeriji 2:0.

Posle prvih 45 minuta videlo se da nešto u timu sa "Visente Kalderona" ne funkcioniše dobro, jer nisu uspeli da zatresu mrežu protivnika, a tako je ostalo i do kraja meča, sa time što je Verza iz domećeg tima u poslednjih deset minuta uspeo da savlada čuvare mreže gostiju.

Prvo je u 80. minutu savladao Aranzubiju, koji je dobio priliku umesto Kurtoe da pokaže šta ume, ali nije je iskoristio, pošto je glavni krivac za drugi gol Almerije, jer je napravio penal i dobio crveni karton, a Verza je sa bele tačke bio precizan i veliko slavlje domaće ekipe moglo je da počne.

PRIMERA, 23. kolo

Petak

Espanjol – Granada 1:0

Subota

Valensija - Betis 5:0

(Matje 41, Alkaser 44, 68, Feguli 62, Vargas 79)

Rajo Valjekano - Malaga 4:1

(Falke 26, 63, Abrilja 29, Larivej 45. penal - Jakovenko 72)

Real Madrid - Viljareal 4:2

(Bejl 7, Benzema 25, 76, Hese 64 - Gaspar 43, Dos Santos 69)

Almerija – Atletiko Madrid 2:0

(Verzu 80, 86(p))

Nedelja

Osasuna – Hetafe 12.00

Valjadolid – Elče 17.00

Sosijedad – Levante 19.00

Sevilja – Barselona 21.00

Ponedeljak

Selta – Atletik Bilbao 22.00

Sportske vesti iz zemlje i sveta možete pratiti i na našoj Fejsbuk stranici Telegraf Sport!

Takođe nas možete pratiti i na našem Tviter nalogu @TelegrafSport

(Telegraf.rs)

Video: Elšnik komentarisao težak poraz Zvezde od Intera od 0:4

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA