"ORLOVI" NA SKENERU: Kolarov i Kuzmanović za koplje ispred svih

Kolarov i Kuzmanović ubedljivo najbolji, Ivanović kapitenski, Petrović i Tošić razočarali, debitovali Marković i Ignjovski

  • 0

DAMIR KAHRIMAN 7 - Nije imao posla, jer i kada su Jermeni pretili, bili su to šutevi pored gola, koje je dobro cenio. Tek ga očekuju prave provere.

BRANISLAV IVANOVIĆ 7,5 - Kapiten je rutinski odradio posao i još jednom dokazao da je naš najopasniji igrač na prekidima. U 6. minutu ga je zaustavila prečka, ali je zato u 30. minutu manirom cetntarfora sačekao grešku golmana i duplirao prednost Srbije. Bio je dobar u oba pravca. Siguran u defanzivi, mogao možda malo bolje posle prodora po desnom krilu.

NEVEN SUBOTIĆ 7 (do 78.) - U prvom poluvremenu siguran, iako je imao neke nepotrebne izlete u napad i lako gubio lopte. U drugom delu igre, opet onaj "Stari Subotić" iz reprezentacije, ni nalik steni iz Dortmunda. Umalo da ničim izazvan zatrese i svoju mrežu. Načekaćemo se ako  mislimo da on zameni Vidića na mestu komandanta defanzive.

PAVLE NINKOV - (od 78.) - Za malo vremena na terenu nije uspeo da pokaže ništa drugo osim nove frizure...

SLOBODAN RAJKOVIĆ 6,5 (do 84.) - Kako je utakmica odmicala, sve je više duvalo kroz njegovu teritoriju. U skoku je uspevao da parira, ali je još jednom pokazao da je "tanak" na zemlji.

DUŠKO TOŠIĆ - (od 84) - Malo vremena na terenu da bi ga ocenjivali. Zanimljivo, kao i u Zvezdi i Ćurčić ga je stavio na levog štopera, iako to nije njegova prirodna pozicija.

ALEKSANDAR KOLAROV 8 - On nas je već navikao da bude najbolji na terenu. Iako je član zvezdanog Sitija, nimalo se ne štedi u dresu reprezentacije. Posle njegovog prodora i topovskog šuta, Kuzmanović je zatresao mrežu. Konačno je i Tošić počeo da ga "pušta" da izvodi "slobodnjake". Opasno pretio iz prekida, a u drugom poluvremenu je sjajnom interevncijom spasio čist gol i "ohladio" motivisane Jermene. Ubedljivo najbolji srpski reprezentativac u poslednjih godinu dana i njegov stav i pristup bi morali da slede i ostali.

RADOSAV PETROVIĆ 6 (do 68.) - Najslabiji pojedinac Srbije. Usporavao je igru, delio nekontrolisane i netačne pasove, dok je u defanzivi bio prespor za pokretljive veziste Jermenije. "Šestica" samo zato što smo pobedili, inače nije zaslužio prolaznu...

ALEKSANDAR IGNJOVSKI (od 68.) - Jedan od momaka koji su budućnost nacionalnog tima. Nije se štedeo, trčao je, borio se, ali nije "ukapirao" da njegovi iskusniji saigrači samo "odrađuju posao". Čestitamo na debiju.

ZDRAVKO KUZMANOVIĆ 8 - On kada dobro uđe u meč, bude među najboljima. Tako je bilo i danas. Jedini je pokušavao da ubrza igru, da "okrene" stranu, uputi loptu "iz prve". Koplje ispred celog veznog reda. Ima pravde, nagrađen je golom. U svom stilu, iz drugog plana je zatresao mrežu. Imao je još jedan odličan šut. Najkonkretniji u timu Srbije.

MILOŠ NINKOVIĆ 6,5 - Solidan. Čekamo ga, a nikako da ga dočekamo. Bar u onom izdanju sa Mondijala. Ne sporimo njegovu kreaciju i maštovitost, ali izgleda da je Ninkovićev najveći problem, nedostatak mečeva u nogama. Ne igra u Dinamu i za reprezetaciju bi bilo mnogo bolje da je prihvatio neku od januarskih ponuda.

ZORAN TOŠIĆ 6 (do 57.) - Gotovo neprimetan. Već duže vremena je ovaj dečko van fomre, što se videlo i danas. Nije imao nikakav uticaj na igru Srbije...

MIRALEM SULEJMANI (od 57.) 7 - Za desetak minuta na terenu, uradio više nego Tošić za sat vremena. Ubrzao igru ekipe, imao i sjajan šut sa dvadesetak metara i pokazao da zaslužuje pravu priliku u nacionalnom timu.

BOŠKO JANKOVIĆ (do 74.) 7 - Više smo očekivali od njega, zbog njegovog karaktera, fudbalskog intelekta i forme u kojoj se nalazi. Najzaslužniji je za drugi gol, kada je iskoristio "bombu" koju ima u desnici i naterao golmana da Banetu posluži gol. Ipak, u polju nije bilo veće koristi od njega, delom i zbog sporosti i odsustva mašte kod saigrača oko njega.

DUŠAN TADIĆ (od 74.) - Sa Sulejmanijem i Ignjovskim je uneo dinamiku u učmalu igru veznog reda. Nije on neko posebno čudo od igrača, ali ima brzinu i centaršut koji bi na pravi način mogli da se iskoristite u narednim mečevima.

LAZAR MARKOVIĆ (do 68.) 6 - Nije dečko kriv što se svaka "devetka" Srbije povredila u isto vreme. Umesto da debi pamti po nečem lepšem, bio je odsečen u špicu, na poziciji potpuno neprirodnoj za njega. "Pomogli" su mu saigrači upornim duvanjem lopti. Nije imao gotovo nikakvu podršku, pa su njegova atomska eksplozivnost i brzina lagano proćerdani. Šteta...

MILAN JOVANOVIĆ (od 68.) 6,5 - I njemu bi opravdanje moglo da bude da je silom prilika morao na poziciju klasičnog centarfora. Kao i Markoviću, falilo mu je lopti i proigravanja. Imao je i jednu dobru priliku za koju se sam izborio. Prolazna ocena...

TRENER RADOVAN ĆURČIĆ - 7  - U nedostatku klasične "devetke" morao da se dovija na razne načine. Daleko je još od iskorenjivanja nekih loštih, starih navika kod naših igrača, ali sveukupno, nema mu se šta zameriti za danas. Možda je iznenadio sa Ivanovićem na desnom beku, ali verovatno je štedeo Bastu koji je igrao u nedelju uveče. Pružio je šansu dvojici debitanata, a moda zaslužuje malu kritiku jer nije pružio šansu i Filipu Đuričiću jer nam se većina veznog reda vukla po terenu. Ako pobedi i sutra, zaslužuje ozbiljnu šansu, jer oni slobodni i raspoloživi srpski treneri koji bi da zasednu na njegovo mesto, nisu bolji od njega.

(Telegraf.rs/A.Gligorić)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA