NEMA VIŠE NADE: Dubl nije izdržao, Srbija poražena od Švajcarske!

 
  • 5

Zimonjić i Krajinović poraženi od Kjudinelija i Lamera rezultatom 6:7, 6:3, 6:7,2:6. Naš dubl nije uspeo da donese prvi poen Srbiji, pa se tako san o plasmanu u četvrtfinale Dejvis Kupa srušio već tokom drugog dana okršaja sa Švajcarskom.

Dejvis kup reprezentacija Srbije završila je svoje učeće u ovogodišnjem izdanju ovog takmičenja. Iako još uvek nisu odigrani svi mečevi okršaja između naše zemlje i Švajcarske, gostujuća ekipa već ima nedostižnu prednost od 3:0. Naša selekcija moraće da obezbedi opstanak u Svetskoj grupi u baražu u septembru.

Posle pobede Rodžera Federera nad Ilijom Bozocljem i Stanislasa Vavrinke nad Dušanom Lajovićem i švajcarski dubl je bio bolji od srpskog. Marko Kjudineli i Mihael Lamer pobedili su Filipa Krajinovića i Nenada Zimonjića rezultatom 6:7, 6:3, 6:7,2:6.

Naš dubl je pružio solidnu partiju, naročito u prva dva seta, ali su Švajcarci fenomenalno servirali. U prvom setu nije viđen nijedan brejk, a gosti su uspeli da ga reše u svoju korist u taj-brejku rezultatom 7:3.

Zimonjić i Krajinović su se probudili u drugom setu, krenuli agresivnije da riterniraju, a nagrada je stigla u četvrtom gemu, kada je i viđen prvi brejk na meču. To je bilo dovoljno da Srbija dođe do izjednačenja.

Foto: AP/Darko Vojinović

Foto: AP/Darko Vojinović

U trećem setu je viđen isti scenario kao i u prvom. Oba dubla su sigurno držali svoje servise, a Švajcarska i ovaj set rešava u svoju koristu, opet u taj-brejku 7:2. Naši momci su podbacili jedino u četvrtom setu. Kjudineli i Lamer su u ovom delu igre napravili dva brejka i potpuno nadigrali naš dubl.

Tako je u Švajcarska u polupraznom "Spensu" uspela da obezbedi prolazak u četvrtfinale ovog prestižnog takmičenja i opravda ulogu favorita. Naš tim jednostavno bez svoja tri najbolja igrača nije mogao ništa protiv značajno kvalitetnijeg protivnika.

S obzirom da su gosti već obezbedili trijumf sigurno je da u nedelju za Švajcarsku neće igrati Rodžer Federer i Stanislas Vavrinka.

Sportske vesti iz zemlje i sveta možete pratiti i na našoj Fejsbuk stranici Telegraf Sport!

Takođe nas možete pratiti i na našem Tviter nalogu @TelegrafSport

(Telegraf.rs)

Video: Driftovanje iz prvog lica: Evo kako to izglead kada se nalazite u automobilu

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Nešo

    1. februar 2014 | 15:17

    Definitivnao "selektor" nema blage veze sa tenisom , Zimonjić/Krajinović to je smešno . Trebao je Krajinovic juce da igara protiv Federera ako bas hoce da mu ukaze sansu a danas da Igra Bozoljac / Zimonjic i tu bi bilo neke sanse . Nije ni cudno sto Novak nece da igra ...

  • bg

    1. februar 2014 | 15:15

    to vam je novak djokovic nek te bogcuva kao i sve te ljude koji su zavejani .Da sto prije oslobode se te agonije u kojoj su se nasli

  • Čučuk Stanoje

    1. februar 2014 | 21:31

    Ma mislim taj Obradović nas zeza u zdrav mozak i priča o pobedi nedelju dana. Katastrofa , masakr. Ponizili su nas , to su valjda hteli , zato je i došao Federer.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA