MEDOJEVIĆ SAVETUJE JOJIĆA: Kako Srbin da se snađe Bundes ligi?

 
  • 2

Posle dve godine u Volfsburgu Slobodan Medojević priča za Telegraf o nemačkom fudbalu, po čemu se razlikuje, kako mu je bilo u početku i kako će se srpski igrač najbolje uklopiti

Fudbalski reprezentativac Srbije Slobodan Medojević u januaru je obeležio dve godine od kako je napustio redove Vojvodine i postao deo Bundes lige, a sada će mu se tamo pridružiti i zvanično najbolji fudbaler naše lige Miloš Jojić.

Na početku razgovora za Telegraf Medojević je objasnio šta mu je pomoglo da se najbolje uklopi u nemački sistem, što može i Jojiću (danas potpisao ugovor) da koristi.

- Najviše mi je značilo to što sam odmah počeo da učim jezik i brzo sam ga savlado, što mi je olakšalo svaku komunikaciju sa trenerom, a i ostalima. Dosta stvari sam usavršio jer sam imao priliku da treniram sa odličnim igračima i zbog toga sam napredovao, ali je najbitnije da se shvati da je u Nemačkoj najbitnije da se svakoj obavezi pristupa maksimalno, bila to utakmica,trening ili nesto treće - objašnjava Novosađanin.

Zahvaljujući brzini igre i atraktivnosti, Bundes liga se poslednjih godina izjednačila sa popularnošću engleske ili španske lige, što im je donelo i ogroman porast prihoda.

- To je zbog dinamike, u igri ima mnogo duela, trčanja i preokreta, svako može da dobije svakoga, osim Bajerna iz Minhena - kroz šalu priča Medojević, i objašnjava zašto se odlučio baš za Volfsburg u momentu kada je bio jedan od najcenjenijih i najtraženijih mladih igrača u Evropi.

- Smatrao sam to jednim velikim korakom u karijeri ispunjenjem sna, jer mi je to oduvek bio cilj, moj stil igre se naviše uklapa u taj sistem, a tu vrstu fudbala najviše volim da gledam u slobodno vreme.

Bajern je udeljivo prvi, a Medojević prognozira da će tako ostati do kraja.

- Iako je pred nama cela polusezona, mislim da se tu neće ništa promeniti, ekipa iz Minhena će možda samo još uvećati razliku. Nama je cilj da obezbedimo Evropu, da ostanemo peti ili šesti na tabali, a ako nam se ukaže šansa iskoristićemo je da napadnemo i četvrtu poziciju koja nas vodi u Ligu šampiona. Ali, najbitnija je Liga Evrope -  realan je Medojević koji inače najviše vremena provodi sa saigračima Ivicom Olićem i Ivanom Perišićem.

Sportske vesti iz zemlje i sveta možete pratiti i na našoj Fejsbuk stranici Telegraf Sport!

Takode nas možete pratiti i na našem Tviter nalogu @TelegrafSport

(M. P.)

Video: Milojević posle Benfike: "Mi nismo ovde da igramo polufinale i finale Lige šampiona

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Binder

    31. januar 2014 | 16:38

    Ka sam njega skoro i zaboravio nije los igrac

  • grobar do koske

    31. januar 2014 | 19:57

    Lako ! Zeka je Super Srbin-igrao je u Instituciji !!! Partizan-MIT ili cudo !!!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA