Milan za dva minuta izrešetao Avramova, Miha u nadoknadi ostao bez pobede!

 
  • 0

Kaljari je do samog finiša imao minimalnu prednost, ali je Milan ipak u završnici stigao do pobede, dok je na sličan način Sampdorija ispustila sva tri boda u duelu sa Bolonjom

Uzbudljivo je bilo na terenima širom Italije u nedelju popodne. Na šest utakmice Serija A viđeno je trinaest golova, tri pobede domaćih ekipa, a samo je Milan bio klub koji je kao gost odneo ceo plen. Ranije danas Roma je slavila na gostovanju u Veroni.

Kaljari je do samog finiša imao minimalnu prednost, ali je Milan ipak u završnici stigao do pobede, dok je na sličan način Sampdorija ispustila sva tri boda u duelu sa Bolonjom. Ivan Maksimović je odigrao svih devedeset minuta u dresu Torina koji je pobedio Atalantu sa 1:0, dok Željko Brkić nije pomogao Udinezeu koji je izgubio od Parme 1:0. Dušan Basta je ceo meč odgledao sa klupe.

Ekipa Intera ni četvrti meč zaredom nije pobedila, a Zdravko Kuzmanović je odigrao prvo poluvreme za plavo-crne. Livorno je u najefikasnijem meču pobedio Sasuolo sa 3:1.

Sampdoriju je par minuta delilo od pobede. Imala je ekipa Siniše Mihajlovića prednost od jednog gola koju je stekla preko Gabijadinija 62. minutu, ali je Dijamanti sa bele tačke u nadoknadi vremena ipak izborio bod ekipi Bolonje.

Ovo je peta utakmica zaredom kluba iz Đenove na kojoj nisu poraženi na domaćem terenu. Za "Sampu" 80 minuta na terenu je proveo Nenad Krstičić. Posle 22 odigrana kola ekipa bivšeg selektora Srbije se nalazi 13. mestu sa pet bodova više u odnosu na konkurente iz zone ispadanja.

Milan je konačno prekinuo post na gostujućim terenima. "Rosoneri" su posle velikog preokreta uspeli da savladaju Kaljari 2:1, i tako pobedili van "San Sira" posle četiri utakmice. Ekipa iz prestonice mode bila je bolji rival veći deo meča, ali su do pobede morali težim put.

Domaćin je prvi stekao prednost pogotkom Saua posle velike greške Amelije u 28. minutu. Ekipa Klarensa Sedorfa je nastavila da napada, ali je srpski internacionalac Vlada Avramov branio sve. Ipak Milan nije odustajao, i golovima Balotelija i Pacinija u samom finišu meča uspeo da osvoji sva tri boda.

Fudbaleri Fiorentine i Ðenove igrali su nerešeno 3:3, u poslednjoj utakmici 21. kola italijanske Serije A.

Gosti su odličnom igrom iznenadili favorizovanog domaćina u Firenci i zasluženo osvojili bod.

Dva puta su imali vođstvo, a kada se činilo da će Fiorentina ipak slaviti nakon trećeg gola Akvilanija i preokreta, uspeli su u finišu da izjednače rezultat i odbrane značajan remi.

Fiorentina je zastala u borbi za treću poziciju koja vodi u kvalifikacije za Ligu šampiona, dok je Ðenova u "zlatnoj sredini" prvenstvene tabele.

Serija A 21. kolo:

Subota:

Napoli – Kijevo 1:1

Lazio – Juventus 1:1

Nedelja:

Verona – Roma 12.30

(Hafredson 49 – Ljajić 49, Žervinjo 60, Toti 83 pen)

Kaljari – Milan 1:2

(Sau 28 - Baloteli 87, Pazini 89)

Inter – Katanija 0:0

Livorno – Sasuolo 3:1

(Greko 4, Paulinjo 11, Benasi 26 - Berardi 28)

Parma – Udineze 1:0

(Amauri 35)

Sampdorija – Bolonja 1:1

(Gabijadini 62 - Dijamanti 90p)

Torino – Atalanta 1:0

(Ćerći 60p)

Fiorentina – Đenova 3:3

(Akvilani 33. penal, 42, 57 - Ðilardino 27. penal, Antonini 34, De Majo 77)

Tabela: Juventus 56, Roma 50 , Napoli 44 , Fiorentina 41...Sausolo 17, Livorno 16, Katanija 14.

Sportske vesti iz zemlje i sveta možete pratiti i na našoj Fejsbuk stranici Telegraf Sport!

Takođe nas možete pratiti i na našem Tviter nalogu @TelegrafSport

(Telegraf.rs)

Video: Lalatović odneo tri boda iz Kruševca:Najbolji potezi meča

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA