NBA: Ros izjednačio rekord Vinsa Kartera, loše veče Raduljice! (VIDEO)

 
  • 0

Po drugi put posle skoro pet godina se dogodilo da dve večeri uzastopno igrači postignu više od 50 poena. Posle Karmela Entonija istu stvar je uradio i Terens Ros iz Toronta koji je ujedno i izjednačio rekord Vinsa Kartera po broju koševa na domaćem terenu

Strelci nastavljaju da cepaju mrežice u NBA ligi. Posle Entonijevih 62 poena u noći između petka i subote, ponovo je jedan košarkaš postigao više od 50 poena na jednoj utakmici, a ovako nešto se nije desilo još od marta 2009. godine.

U pitanju je bek Toronta Terens Ros, koji je iznenadio sve postigavši 51 poen u porazu svog tima od Klipersa 126:118 i time izjednačio rekord Vinsa Kartera po broju poena na domaćem terenu.

Mladi košarkaš je imao neverovatan učinak pogodivši 10 trojki iz 17 pokušaja, uz šut iz igre 16/29, a malo mu je falilo da dostigne i dabl-dabl učinak, pošto je imao i devet skokova. Međutim, njegova odlična partija nije krunisana pobedom Reptorsa, jer su na drugoj strani najzaslužniji za pobedu tima iz Los Anđelesa bili Grifin sa 30 i Kroford sa 37 poena.

Milvoki Miroslava Raduljice zabeležio je novi poraz. Ovoga puta bolji od "jelenova" bili su košarkaši Atalante 112: 87. Ova utakmica bila je prilika za duel dvojice centara sa Balkana, srpskog košarkaša i Makedonca Pera Antića, ali do toga nije došlo jer nekadašnji član Olimpijakos nije igrao za svoj tim.

Raduljica je zabeležio najslabiju partiju otkada je došao u NBA, pošto za deset minuta nije uspeo da se upiše u strelce, a imao je samo jedan skok.

Novi tripl-dabl učinak Kevina Duranta. Sjajni igrač Oklahome je, uprkos tome što je na prethodnom meču povredio rame, predvodio svoj tim do sedme uzastopne pobede, a sada su bili bolji od Filadelfije 103:91. "Durantula" je postigao 32 poena, imao 14 uhvaćenih lopti i 10 asistencija.

Kakav okršaj startnih petorki Portlanda i Minesote! Kod oba tima petorica igrača koji su započeli utakmicu završila su sa dvocifrenim učinkom. Ipak, trijumfovali su Trejlblejzersi 104:115, čija je klupa bila mnogo raspoloženija.

Crnogorski reprezentativac Nikola Peković imao je dabl-dabl učinak sa 23 poena i 11 skokova, čime je bio drugi najefikasniji igrač "vukova" odmah iza Kevina Martina koji je postigao 30 koševa. Na drugoj strani, pobednički tim su predvodili Oldridž sa 21, Metjuz sa 18 i Vilijams sa 16 poena.

NBA, rezultati:

Čikago - Šarlot 89:87

L.A. Klipers - Toronto 126:118

Oklahoma - Filadelfija 103:91

Hjuston - Memfis 81:99

Atlanta - Milvoki 112: 87

Indijana - Demver 96:109

Vašington - Juta 101:104

Minesota - Portland 104:115

Sportske vesti iz zemlje i sveta možete pratiti i na našoj Fejsbuk stranici Telegraf Sport!

Takođe nas možete pratiti i na našem Tviter nalogu @TelegrafSport

(Telegraf.rs)

Video: Gostujuća tribina na stadionu Luj II pred meč Monako - Zvezda

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA