Danas protiv Jermenije: Srbijo, pokaži imaš li talenat

Reprezentacija Srbije protiv Jemenije na Kipru (15.00 TV RTS) opet kreće sve iz početka, posle debakla u prethodnim kvalifikacijama

  • 0

Opet sve iz početka. U poslednjih nekoliko godina reprezentativni fudbal je trpeo razne udarce. Menjali smo ime države, himnu, dresove, predsednike saveza, selektore... Uspeha nije bilo. Tek poneki odlazak na Mondijal, koji se za našu reprezentaciju završavao već u grupi.

I opet ništa nije naučeno, nisu izvučene nikakve pouke, pa smo došli u situaciju da opet čekamo neke velike promene, neki poklon s neba. Već dugo se čeka da od gubitnika u nacionalnom dresu, izrastu pobednici, koji bi makar stali uz rame ostalim sportskim vitezovima koje Srbija ima.

Danas protiv Jermenije na Kipru (15.00 TV RTS), fudbalska Srbija opet kreće od nule. Bez dugogodišnjih reprezentativnih stubova Dejana Stankovića i Nemanje Vidića, ali sa Filipom Đuričićem i Lazarom Markovićem, momcima koji su jedina nada da nam ima spasa. Jer uz dužno poštovanje Kolarova, Jankovića, Ivanovića, Tošića, časne starine Jovanovića, Srbiji je dosta jednih te istih faca u dresu reprezentacije. Srbija vapi za svežom krvlju, a od Đuričića i Markovića, godinama nismo imali dva veća talenta.

Danas će im komandovati V.D. selektora Radovan Ćurčić. Ni krivom ni dužnom mu je pripala "čast" da proba da skine etiketu "gubitnici" sa ovog tima. Čak ni dve pobede mu ne garantuju nastavak rada na ovoj funkciji, jer učmala garnitura u foteljama Saveza želi nekog iskusnijeg, sebi podobnijeg.

Kako će taj pritisak uticati na Ćurčića, videćemo danas. Ukoliko opet izvede neku kopiju Pižonove reprezentacije, znaćemo, makar, da - nismo na pravom putu! Ili će šansu dobiti Nastasić, Đuričić, Lazar Marković, Ignjovski i ostali, pa da i, makar, damo kredit i nadamo se... Ili ćemo i dalje gledati sporovoznu kompoziciju: Petrović - Kuzmanović - Ninković, do zla boga dosadne driblinge Bambija i Laneta...

Pored bisera iz mlade reprezentacije, biće zanimljivo videti i šta mogu dva Dušana: Basta i Tadić. Briljiraju u Evropi, a Pižon je namerno ili nesvesno okretao glavu od njih. Sada imaju šansu. Najveći problem je nedostatak klasične "devetke". Posle povreda Žigića, Pantelića i Lekića, V.D. Ćurčić je zaista došao u tešku situaciju, pa će možda mladi Marković na tu poziciju, potpuno neprirodnu za njega.

Protivnik Jermenija je u celoj priči najmanje bitna. Bez obzira što nisu naivan rival i što su bili jedno od najprijatnijih iznenađenja prošlih kvalifikacija. Uostalom osvojili su dva boda više od Srbije. A, bili su u jačoj grupi. Ali, ako Srbija pokaže da ima talenat, onda Jermeni nemaju šta da traže.

(Telegraf.rs / A.Gligorić)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA