Teniseri padali i povraćali po terenu od nesnosnih australijskih vrućina! (GIF) (FOTO)

 
  • 1

Temperatura u Melburnu dostigla je čak 45 stepeni, a osim skupljača lopti, na terenima su padali Štepanek, Dančević, Hercog... Na snazi je "pravilo vrućine" a meteorolozi narednih dana najavljuju još više temperature!

Australija gori! Nesnosne vrućine prave ogromne probleme teniserima koji nastupaju na Australijan openu, zbog čega su mahom mnogi igrači i igračice predali svoje mečeve prvog kola zbog jako teških uslova na terenima!

Tropske vrućine su "na snazi" drugog dana takmičenja, a živa je dostigla 45 podeok u termometru. Prema prognozama, narednih dana se očekuju još veće temperature i pravo je pitanje kako će se teniseri izboriti sa njima.

Nekoliko igrača se već drugog dana povuklo sa prvog gren slema u sezoni, iako su organizatori obezbedili peškire sa ledom i dosta tečnosti. Ipak, na terenima su padali i dečaci i devojčice koji skupljaju loptice, tako da je očigledno kroz kakve su muke prolazili sami igrači.

Posebno su neslavno prošli oni koji su igrali na terenu broj šest. Aliz Korne je uspela da se plasira u drugo kolo već posle 11 minuta kada je osvojila prvi gem, ali je Polona Hercog iz Slovenije rekla da ne može više da igra.

Američki teniser Džon Izner je posle sat i 20 minuta predao meč Martinu Kližanu. Slovak je vodio 2:0 u setovima 6:2, 7:6 (8:6), i tada je 13. igrač sveta nenadano predao meč zbog povrede članka. Vrućina je bila samo dodatan faktor da se Amerikanac lakše odluči da preda meč.

Potom su na ukleti teren izašli Francuz Benoa Per i Kanađanin Frank Dančević.

Tu nije bilo predaje meča koji je završen pobedom Pera 7:6 (14:12), 6:3, 6:4, ali je u par navrata prekidan jer se Dančević onesvestio od vrućine, a kada bi dolazio sebi bi povratio! Ipak je 122. teniser sveta bio uporan i odigrao meč do kraja.

Na terenu broj osam je kroz pravo mučenje prošla Kineskinja Šuai Peng. Ona je tokom drugog seta protiv Japanke Kurumi Nare otrčala da povrati od mučnine zbog velike vrućine. Na kraju meča je slavila Japanka 7:5, 4:6, 6:3.

Inače, u muškoj konkurenciji je svoje učešće zbog predaje završio Čeh Radek Štepanek. Osvajač Dejvis kupa je vodio 2:1 u setovima, ali je predao Slovencu Blažu Kavčiću pri rezultatu 7:6, 6:4, 1:6, 0:2.

Brazilac Tomaš Beluči je posle predaje Julijana Rajstera prošao u drugo kolo kada je na semaforu stajalo 4:6, 6:3, 7:6 za Brazilca.

Da je podjednako pakleno bilo i na "Hajsens areni" pokazuje podatak da je tokom meča između Viktorije Azarenke i Johane Larson na snazi bilo "pravilo vrućine" (heat rule), koje podrazumeva da se između setova napravi pauza od čak deset minuta. Azarenka je slavila 7:6, 6:2.

Sportske vesti iz zemlje i sveta možete pratiti i na našoj Fejsbuk stranici Telegraf Sport!

Takođe nas možete pratiti i na našem Tviter nalogu @TelegrafSport

(Telegraf.rs/Dom zdravlja Doktor Ristić)

Video: Klub ostao bez golmana, bivši igrač Zvezde i Partizana stao na gol i branio pola sata

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA