Sanja Damnjanović bodrila rukometaše, Stanić priželjkivao lakšu pobedu

 
  • 0

- Svaki gol, svaka odbrana je bila toliko bitna, da jednostavno je bilo potrebno mnogo koncentracije, pogotovo u odbrani - rekao je golman Srbije posle prve pobede na EP u Danskoj

Posle veoma važne pobede i veoma teške utakmice protiv Poljske na startu Evropskog prvenstva u Danskoj, golman srpske rukometne reprezentacije Darko Stanić ptiznao je da su njegovi saigrači mogli i lakše da završe utakmicu.

U Enerdzi Areni veliku podršku našim rukometašima dala je Sanja Damnjanović, reprezentativka Srbije. Ona je došla iz Viborga i sa tribina bodrila naše momke. Takodje, u Orhusu su na utakmici bili i nekadašnji reprezentativci Nedeljko Jovanović i Zoran Đorđić zajedno sa golmanom Silkeborga Danetom Šijanom.

Srbija je pobedila rezultatom 20:19, jureći pobedu u finišu utakmice, iako je na poluvremenu imala četiri gola viška.

- Čim se zavrsila utakmica otišao sam do klupe da sednem. Neverovatno sam se istrošio energetski. Bila je ovo vrlo teška utakmica. Svaki gol, svaka odbrana je bila toliko bitna, da jednostavno je bilo potrebno mnogo koncentracije, pogotovo u odbrani - rekao je heroj pobede Stanić.

- Imali smo mnogo grešaka na koje treba da obratimo pažnju u daljem toku prvenstva. Čini mi se da smo mnogo lakše mogli da završimo ovu utakmicu. U napadu nismo imali sigurnosti, ali dobro je sto smo otvorili ovako prvenstvo. Ovo su dva velika boda i nadam se da ćemo u sledećoj utakmici biti bolji - zaključio je Stanić.

Kapiten Momir Ilić se izivinio na "šok utakmici."

- Izvinajvam se naciji na šok utakmici. Nadam se da su ljudi koji imaju slabije srce ovo preživeli. Na svu sreću pobedili smo. Mnogo teška utakmica, utakmica za šok. Nisam očekivao ovako. Imali smo meč pod kontrolom, pet golova razlike. Srećan sam što smo pobedili. U narednim mečevima moramo drugačije da radimo. Da igramo drugačije, da se smirimo i da budemo disciplinovaniji. Ako uspemo sami sebe da iskontrolišemo, biće sve dobro. Imamo veliki kvalitet. Samo trebamo u nekim trenutcima da se iskontrolišemo - istakako je Ilić.

Selektor Vladan Matić pohvalio je igru u prvom poluvremenu.

- Mislim da smo odigrali jedno odlično prvo poluvreme. U drugom smo pali i više puta propustili šansu da prelomimo meč. Imali smo veliki problem u realizaciji. Golmani obe reprezentacije imali su izuzetnu utakmicu, s tim što mislim da je naša obrana bila malo bolja i uspeli smo da obranimo taj poslednji napad za izjednačenje - rekao je Matić.

Sportske vesti iz zemlje i sveta možete pratiti i na našoj Fejsbuk stranici Telegraf Sport!

Takode nas možete pratiti i na našem Tviter nalogu @TelegrafSport

(Telegraf.rs)

Video: Ivana Španović nastavlja karijeru i nakon Pariza: Otkrila šta je značila misterizona poruka

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA