NIJE SVE SJAJNO U MELBURNU: Navijači čekaju više od sat vremena da uđu na stadion! (FOTO)

 
  • 0

Ljubitelji belog sporta koji prvi zauzmu mesta na stadionu čak i ukoliko izađu na pauzu, mogu da zamole osoblje na ulazu da im sačuva mesto, zbog čega skupu cenu plaćaju navijači koji satima stoje u redu

Teniska manija na Australijan openu 2014 je počela, ali organizatori nisu uspeli da sve prođe bez probelema! Navijači u Melburnu za ulaznice moraju da izdvoje veliku sumu novca, ali i pored toga prinuđeni su da čekaju i više od sat vremena u redu ispred stadiona kako bi došli do mesta na tribinama!

Evo i zašto...

Osim za najveća dva terena, Rod Lejver i Hajsens arenu, navijači u Australiji sa kupljenom običnom propusnicom imaju pristup svim ostalim terenima, a zbog ograničenog broja mesta na tribinama neki moraju da ostanu ispred ukoliko je interesovanje za meč veliko.

U tome i nije problem, s obzirom da je normalno da ne mogu svi posetioci da stanu na jedan stadion, već je loše organizovan izlazak sa istog.

"Srećnik" koji po otvaranju kapija Melburn parka uspe da zauzme mesto na tribinama, čak i ukoliko želi da izađe na pauzu može se na isto mesto vratiti. Osoblje na izlazu zaduženo je da navijaču koji želi da ode na kraću pauzu, sačuva njegovu stolicu slobodnu po njegovom povratku.

To znači da neko može da provede ceo dan na jednom mestu, iako nije bio prisutan sve vreme na mečevima, dok drugi posetioci stoje u redu pomalo uzaludno čekajući.

Osoblje na ulazu ima zadatak da pre puštanja novih navijača na tribine, u toku pauze između gemova, prvo propusti one koji su već imali svoje mesto, a samo u slučaju da je neko izašao i nije imao nameru povratka neki od srećnika u redu će zauzeti ući na stadion.

Izgleda da na Australijan openu važi izreka - ko pre devojci, njemu devojka - jer ste u suprotnom prinuđeni da stojite satima što sigurno nije prijatno.

Sportske vesti iz zemlje i sveta možete pratiti i na našoj Fejsbuk stranici Telegraf Sport!

Takode nas možete pratiti i na našem Tviter nalogu @TelegrafSport

(Izveštač Telegrafa iz Melburna: Petar Milinković/Medigrup)

Video: Elšnik komentarisao težak poraz Zvezde od Intera od 0:4

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA