RTS prenosi Radnički u Evrokupu!

 
  • 1

Kragujevčani započinju svoj put u Last 32 Evrokupa u sredu od 17 sati u Ukrajini protiv Himika, a to će biti prvi prenos na nacionalnoj televiziji

Košarkaši Radničkog iz Kragujevca započinju drugu fazu Evrokupa utakmicom protiv Himika u Južnom (17.00) uz direktan prenos na RTS-u.

Inače, direktni TV-prenosi utakmica KK Radnički u "Last 32" fazi Evrokupa biće na programu Javnog servis "Radio-televizije Srbije", potvrđeno je  klubu iz Kragujevca od strane nacionalnog emitera.

U prenosu će se naći i susreti van hale Jezero, pa će tako već u sredu od 17 časova gledaoci moći da prate utakmicu Šumadinaca na gostovanju ukrajinskom Himiku.

Prvi direktan prenos iz Kragujevca na programu će biti 15. januara kada Radnički dočekuje nemačku Albu.

Trenutno najkorisniji igrač Kragujevčana u ABA ligi Sava Lešić došao je u Radnički upravo iz Himika, za koji je u minuloj sezoni odigrao 56 utakmica. U redovima Šumadinaca svakako najbolje poznaje narednog rivala.

-Južnji je jedan od manjih gradova Ukrajine, sa nekih 20-ak hiljada stanovnika. To jeste košarkaški grad, jer je to jedini sport tamo koji se masovnije prati.

- Umeju i oni da naprave atmosferu, naročito kada igraju ovakve evro-utakmice. Ali, nije to vruć teren ni približno kao naše Jezero. Kakav god ambijent da naprave, možemo do bodova koji stvaraju temelj za ambicije o trećem krugu, no o tom potom.

- Nalazimo se u ujednačenoj grupi, izdvaja se Strazbur kao učesnik Evrolige, ali su oni sa najslabijim skorom u prvoj fazi. Biće to velika borba za treću fazu Evrokupa.

- Mislim da naš napad neće da bude problem, nužno će biti da u odbrani imamo prava rešenja. Ako ponovimo najbolje partije iz sezone sa disciplinovanom odbranom, uvećavamo šanse da napravimo još veći podvig, i to kao debitanti na evro-sceni - poručio je Lešić.

Himik je trenutno lider Superlige nekadašnje republike SSSR, ima skor 11-2. U poslednjoj utakmici su pobedili Odesu 83:73, a pre toga su pretrpeli poraz od Budiveljnika 76:84, nakon skora 10-1.

Sportske vesti iz zemlje i sveta možete pratiti i na našoj Fejsbuk stranici Telegraf Sport!

Takode nas možete pratiti i na našem Tviter nalogu @TelegrafSport

(Telegraf.rs)

Video: Momenti koji su obeležili 174. večiti derbi a nisu mogli da se vide na televiziji

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Dede

    8. januar 2014 | 12:35

    Kako je ovaj RTS bedan! Nisu u stanju da jedno kolo LS da puste kao ljudi, a da ne pricam o JLS, F1, EVROLIGI...Kao javni servis oni pustaju serije i ostale gluposti. Veliki problem za nacionalnu televiziju i mislim dok to ne promene da od njih nema nista!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA