COPY PARTIZAN, PASTE ZVEZDA: Crveno-beli sve češće vraćaju svoje igrače!

 
  • 11

Najavljeni povratak Aleksandra Lukovića i Milana Biševca, ako se ostvari, bio bi nastavak politike povratka iskusnih fudbalera na "Marakanu", što je u slučaju Mrđe, Mijailovića i Milijaša već dalo rezultata tokom ove jeseni

U Crvenoj zvezdi izgleda da počinju da primenjuju višegodišnji recept "večitog" rivala Partizana i dovode nazad svoje nekadašnje igrače.

Istina, nekad su i sami fudbaleri inicijatori povratka, Aleksandar Luković nije u prvom planu u Zenitu, pa je najavljeno da bi mogao ponovo među "crveno-bele", za šta ima i te kako dobru volju, a i Milan Biševac pregovara sa upravom Liona o povratku u Beograd.

Ne treba zaboraviti da su se letos vratili Nikola Mijailović i Dragan Mrđa, godinu dana ranije i Nenad Milijaš, tako da bi Zvezda u prolećne bitke u prvenstvu mogla da krene sa timom kojem okosnicu čine iskusni povratnici.

Rezultati će suditi o uspešnosti te politike, ali na prvi pogled deluje mnogo bolje od davanja para za trećerazredne strance, kad oni stvarno dobri ionako nema šanse da dođu u klub koji je u tolikoj dubiozi kao što je trenutno slučaj sa gigantom sa "Marakane".

Dok se ne nađe neki strani milijarder voljan da u najtrofejniji srpski klub uloži silan novac, ako takav biznismen uopšte postoji, u Zvezdi će se izgleda držati one narodne "u se i u svoje kljuse". Kad bi još i fudbalska škola izbrusila neke prave talente možda budućnost i ne bi bila tako crna.

Jedan od razloga za dominaciju Partizana nad Zvezdom poslednjih godina je i to što su "crno-beli" lansirali neke perspektivne fudbalere, koji su već okosnica A reprezentacije Srbije (Lazar Marković, Aleksandar Mitrović, Matija Nastasić) dok "crveno-beli" u tom segmentu baš i nemaju čime da se pohvale.

Orijentaciju na sopstveni podmladak najavio je i predsednik Zvezde Dragan Džajić, samo pitanje je može li klub da izdrži dok se od toga ne profitira. Ako iskusni povratnici pomognu da se u Evropi napravi neki rezultat, posle godine razočaranja u kojima se međunarodna scena napušta još dok traje sezona kupanja, na "Marakani" će znati da su na pravom putu.

Sportske vesti iz zemlje i sveta možete pratiti i na našoj Fejsbuk stranici Telegraf Sport!

(Telegraf.rs)

Video: Žena plače posle stravičnog pada košarkaša Cedevita Olimpije

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Dejan

    19. decembar 2013 | 14:41

    To samo znaci da zvezda vec 7 godina ne pravi igrace i da mora da vraca generaciju 04/05/06

  • Ddddddd

    19. decembar 2013 | 15:52

    Oooo telegraf je grobarski portaaaaaaallll

  • devetdevet

    19. decembar 2013 | 14:29

    ma neeeeee, Mitrovic, Markovic, Ljajic, Jovetic, Diarra, Kleo, Zuka, Petrovic,Tosic, Lomic... nisu to razlozi, nego Tole!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA