BRAVO CARICE: Srpkinje u epskom meču izborile polufinale Svetskog rukometnog prvenstva! (FOTO) (VIDEO)

 
  • 22

Naše devojke u četvrtfinalu položile najteži mogući ispit, savladavši Norvešku, olimpijske i svetske šampionke, 28:25, posle velikog preokreta u kojem su nadoknadile pet golova minusa i zakazale susret polufinala sa Poljakinjama

Rukometašice Srbije u četvrtfinalu Svetskog prvenstva savladale su posle kolosalnog preokreta najtežeg mogućeg protivnika, selekciju Norveške, olimpijske i svetskešampionke, 28:25 (15:16) i plasirale se u polufinale gde će igrati u petak sa reprezentacijom Poljske.

Herojsko srce Srpkinja presudilo je u ovom meču protiv trofejnog rivala, koji je u nekoliko prilika imao pet golova prednosti, 9:4 u prvom i 21:16 u drugom poluvremenu.

Mnogi verovatno nisu verovali, ali devojke su smogle snagu za seriju 7:0 kojom su prešle u vođstvo 23:21, a Norvežanke se do kraja nisu oporavile od tog šoka.

Junakinje su bile sve, ali mora se istaći po osam golova Dragane Cvijić i Sanje Damnjanović, kao i sjajne odbrane Katarine Tomašević kada se meč lomio.  Andrea Lekić postigla je četiri gola, i prešla broj od 400 u reprezentaciji, Katarina Krpež dodala je tri, Jelena Nišavić i Jelena Živković po dva i Jelena Popović jedan.

Sve čestitke i za publiku koja je postavila rekord u ženskom rukometu sa posetom 16.028 gledalaca i pružila sjajnu podršku državnom timu.

U petak od 18.00, ponovo u Areni, Srpkinje će igrati za medalju protiv Poljakinja koje su savladale Francusku 22:21, dok će od 20.45 u drugom polufinalu igrati Brazil i Danska. Južnoamerikanke su posle dvaput igranih produžetaka pobedile Mađarsku 33:31, a Skandinavke su bile bolje od  Nemačke 31:28.

Srbija je dobro počela meč sa Norveškom, prva postigla gol, preko Andree Lekić iz sedmerca, međutim protivnice su sa dva brza pogotka odmah stavile do znanja koliko su opasne.

Srbija je imala još dve prilike u uvodnim minutima da realizuje najstrožu kaznu, ali pošto su ostale neiskorišćene ubrzo je na semaforu stajalo vođstvo olimpijskih i svetskih šampionki 5:2.

Norvežanke su brzim akcijama stvarale puno problema i prednost je narasla na pet razlike oko sredine prvog poluvremena, 9:4.

Ni treći neiskorišćeni sedmerac nije pokolebao srpske rukometašice koje su zaigrale bolje i smanjile prednost rivalki na dva gola, a onda i samo na jedan 12:13. Sa tom razlikom otišlo se i na odmor, 16:15 za Norvežanke, posle spektakularnog pogotka Andree Lekić iz velike daljine, doslovno u poslednjoj sekundi prvog dela.

U nastavku Norveženke bolje počinju, Jelena Živković je zbog zadržavanja igra zaradila isključenje i pa je prednost rivalki narasla na +3, 18:15. Prednost je narasla i na 21:16, da bi Srpkinje to ublažile na 20:21, sredinom drugog poluvremena.

Katarina Tomašević u tim trenucima odbranila je sedmerac, a Dragana Cvijić iskoristila je takvu priliku i donela prvo izjednačenje posle 2:2. Cvijićeva je do tog momenta postigla sedam golova u stoprocentan šut.

Seriju su nastavile Andrea Lekić i Katarina Krpež i Srbija prelazi u vođstvo 23:21, sedam golova zaredom postigla su naše devojke bez da su primile i jedan.

Nastavljeno je sa herojskom igrom i prednost je u 54. minutu iznosila 26:22. Tad je bilo jasno da je Norveška slomljena i da uz fantastičnu podršku sa tribina Srpkinje ne mogu da izgube, samo je bilo pitanje konačne razlike, a na kraju 28:25 i veliko slavlje.

Klikom OVDE pogledajte galeriju sa ovog fenomenalnog meča, kom je prisustvovao rekordan broj gledalaca. Svoje viđenje dala je i golman Katarina Tomašević, kao i heroj i pravi timski igrač Dragana Cvijić.

Sportske vesti iz zemlje i sveta možete pratiti i na našoj Fejsbuk stranici Telegraf.rs!

(Telegraf.rs)

Video: Đoković novi predsednik Teniskog saveza Srbije

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Vlada

    18. decembar 2013 | 21:53

    Presudilo je što "nemaju muda da šutnu spolja"

  • ДАШОНИ

    18. decembar 2013 | 21:54

    БРАВООООООО ПОНОСУ СРБИЈЕЕЕЕЕ ,НАШЕ КРАЉИЦЕ

  • Rambo Džambo

    18. decembar 2013 | 21:54

    Bravo bravo još jedared BRAVO!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA