AMELA BEOGRAĐANIMA: Borila sam se za vas i ponosna sam na medalju!

 
  • 2

Srpska atletičarka ocenila da bez podrške publike ne bi uspela da stigne do drugog mesta na EP u krosu

Posle sjajnog uspeha i osvajanja srebrne medalje na EP u krosu u svom prvom nastupu na stazi dužine 6.ooo metara, srpska atletičarka Amela Terzić našla se u neverici.

- Ne mogu da kažem šta osećam, jer još ne mogu da verujem - bio je prvi Amelin komentar.

Kada je malo došla sebi, atletičarka se zahvalila publici, čija podrška je "pogurala" do medalje.

- Da nije bilo publike ne bih se izborila za srebrnu medalju, mučila sam se posle drugug kruga, ali kada sam čula podršku ove divne publike dobila sam snagu i završila trku kao druga. Borila sam se za vas i ponosna sam na ovu medalju -  rekla je Terzićeva posle trke.

Srpska atletičarka je uprkos velikoj konkurenciji načinila ogroman uspeh, jer je trčala zajedno sa atletičarkama koje su imale mnogo više uspeha od nje na Svetskom prvenstvu u Moskvi, ali Amela je ispred sebe imala cilj koji je želela da ispuni.

- Bila je jaka konkurencija, trčala sam protiv devojaka koje su imale više uspeha na Svetskom prvenstvu u Moskvi. To su devojke koje trče trke na 5 i 10 kilometara, dok ja na 1.500 metara, ali uspela sam da budem brža od većine njih. Ja sam zacrtala sebi jedan cilj, a to je da onaj ko hoće da me pobedi mora da se pomuči više od mene, jer ja znam koliko se ja trudim i dajem sve od sebe - izjavila je Amela.

Ona je stazu od šest kilometara pretrčala u vremenu od 19 minuta i 46 sekundi. Zlatna medalja pripala je Holanđanki Sifan Hasan (19:40), dok je bronza pripala Britanki Šarlot Perdju (19:49).

Medalje najboljim takmičarkama u kategoriji mlađih seniorki uručio je predsednik republike Srbije Tomislav Nikolić.

Sportske vesti iz zemlje i sveta možete pratiti i na našoj Fejsbuk stranici Telegraf Sport!;

(Telegraf.rs / Tanjug)

Video: Džoel Bolomboj odgovorio da li je veći optimista ove sezone za Zvezdu u Evroligi

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA