Mamić bez kazne za vređanje Srba!

Predsednik zagrebačkog Dinama oslobođen optužbi za podsticanje nacionalne mržnje kada je letos vređao ministra sporta Hrvatske Željka Jovanovića koji je pripadnik srpske manjine

  • 2

Predsednika zagrebačkog Dinama, Zdravka Mamića, sud je oslobodio optužbi za podsticanje na mržnju!

Reč je o uvredama koje je šef Dinama javno izrekao o ministru sporta Željku Jovanoviću, zbog čega je noć proveo u policijskoj stanici, a opštinsko tužilaštvo protiv njega je pokrenulo kazneni postupak.

Mamić je tada rekao da je ministar sporta Željko Jovanović mrzi sve što je hrvatsko rekavši da je on Srbin kojem “kada se nasmeje, vidite samo zube spremne za klanje”.

Izjave u tom stilu nisu bile dovoljne za osudu, a sudija zagrebačkog Opštinskog suda Rafael Krešić obrazložio je presudu time da je Mamić u spornim izjavama izražavao lični animozitet prema Jovanoviću, ali da u tom slučaju nije bilo podsticanja na nasilje i širenje mržnje.

- Da imamo optužbu za uvredu časti i ugleda i da je optužnica postavljena manje ambiciozno, zanimljivo bi bilo videti kakva bi bila odluka - rekao je sudija.

Sportske vesti iz zemlje i sveta možete pratiti i na našoj Fejsbuk stranici Telegraf.rs!

(Telegraf.rs/Index.hr)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Milos

    3. decembar 2013 | 23:31

    Bravo Maminjo...i meni ovaj vas srpski ministar lici na.......nesmem reci..

  • Hrvat

    4. decembar 2013 | 03:05

    Kod nas u Hrvatskoj sve je legalno protiv Srba...

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA