SUDIJSKA KOMISIJA FSS: Naši arbitri ne greše više od evropskih!

 
  • 1

- Kaznili smo sudije posle meča Partizan - Novi Pazar, uostalom mi to radimo kao i čitava Evropa, možda i rigoroznije - rekao je član sudijskog odbora FSS Staniša Beljin

Povodom rata saopštenjima zbog sudijskih grešaka na utakmici Voždovac-Partizan minulog vikenda, član sudijskog odbora Fudbalskog saveza Srbije Staniša Beljin kaže da sudije imaju pravo na grešku kao i svi drugi ljudi, da će svako ko pogreši snositi posledice, ali je naglasio da su arbitri u šampionatu Srbije pod konstantnim pritiskom.

- Postoji velika psihološka presija, vidite to i sami. Klubovi imaju spremna pisma i odmah nakon utakmice ih objavljuju kao što je to bio slučaj i juče - rekao je Beljin Tanjugu.

To nije prvi put ove sezone da klubovi imaju prigovore na suđenje.

- Desila se greška i u prvom kolu na meču Partizan - Novi Pazar, pa je i tada bilo spremno pismo. Kaznili smo sudije tada, uostalom mi to radimo kao i čitava Evropa, možda i rigoroznije. Uostalom, gledaćemo i druge mečeve, greške se događaju i sudije su ljudi. U petak ćemo imati sastanak sudijske komisije, pa ćemo sve tamo da analiziramo - istakao je Beljin.

Sudijska komisija od početka sezone kažnjavala je sudije koje su pravile greške. Prema mišljenju tog tela, sudije su do sada grešile na štetu svih klubova, ali ne više nego što je to slučaj u ostalim evropskim ligama.

Odmah posle meča Voždovac-Partizan, predsednik sudijske komisije Ðorđe Žutić u izjavi za "B92" konstatovao je da je arbitar Gogić pogrešio i da je Voždovac oštećen.

- Petrović je igrao rukom želeći da ga lopta ne preskoči. Odluku o tome koliko će biti kažnjen doneće sSudijska komisija kada stigne sav materijal s utakmice. Skoro je sigurno da neće suditi u sledećem kolu - rekao je Žutić.

Posle protesta Voždovca, juče se saopštenjem oglasila i Crvena zvezda, koja je domaći šampionat nazvala lakrdijom od takmičenja u kojem se "otima" titula za Partizan.

Dan kasnije priliku da izdaju saopštenje nisu propustili ni FSS ni Partizan.

Fudbalski savez Srbije saopštio je da je ta organizacija postala talac dva najveća kluba, Crvene zvezde i Partizana, jer na osnovu izjava u javnosti pravi se slika da se fudbal igra samo zbog njih.

Partizan je optužio Crvenu zvezdu za kampanju koja za cilj ima obmanjivanje javnosti i naveo da "crveno-beli" namerno prećutkuju sudijske greške na štetu "crno-belih".

Članovi sudijskog odbora na sastanku u petak će analizirati sve sporne situacije iz 13. kola Superlige, pa će doneti i konačnu odluku o kaznama za arbitre koji su pogrešili.

Crvena zvezda večeras tradicionalno ima sednicu Upravnog odbora, pa se očekuje "nova reakcija" čelnih ljudi "crveno-belih".

Sportske vesti iz zemlje i sveta možete pratiti i na našoj Fejsbuk stranici Telegraf.rs!

(Telegraf.rs/Tanjug)

Video: Mitrović izvrnuo zglob protiv Dubaija

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Tutor

    25. novembar 2013 | 16:19

    Svako kolo neka bruka od suđenja. Aj vi meni ispatite 20 i kusur hiljada koje nisam dobio jer sam puko na rezultat.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA