BRANKOVIĆ: Političarima je mesto u publici!

Generalni sekretar Atletskog saveza Srbije Slobodan Branković podržao poziv Aleksandra Vučića da se političari povuku iz sporta

  • 0

Prvi potredsednik Vlade Srbije Aleksandar Vučić javno je pozvao sve političare da istupe iz sportskih organizacija, a njegov poziv polako počinje da daje rezultate. U utorak je ostavku na mesto predsednika Vaterpolo saveza Srbije podneo član SNS-a Zoran Babić posle samo dva meseca obavljanja funkcije.

Ovakav potez maksimalno je podržao i generalni sekretar Atletskog saveza Srbije Slobodan Branković, koji misli da je to put ka ozdravljenju srpskog sporta.

- Ideja gospodina Vučića je prava stvar i maksimalno je podržavam. Dosta toga se poslednjih decenija lošeg nakupilo u našem sportu, iako, istina, nisu za to bili odgovorni samo političari - rekao je Branković.

Branković je rekao i da je Atletski savez pravi primer kako se može uspešno funckionisati i bez mešanja poltičara.

Na čelu našeg saveza je ugledni poslovni čovek Veselin Jevrosimović. Tu su još i bivša evropska šampionka na 1.500 metara Snežana Pajkić, a selektor je jedan od naših najboljih atletičara na 800 metara i učesnik najbrže ''bele štafete'' na svetu Slobodan Popović - objasnio je Branković.

Branković je rekao da je političarima mesto na tribinama, kao i da političari koriste sport radi lične promocije:

- Kao sportista, bio sam na velikom broju prijema koji su priređivali političari i 90 odsto obećanja koja smo dobijali nisu se ispunila. Te prijeme koristili su za ličnu promociju - izjavio je Branković.

Sportske vesti iz zemlje i sveta možete pratiti i na našoj Fejsbuk stranici Telegraf.rs!

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA