NOVA TEHNOLOGIJA U BUNDESLIGI: Sudije se putem naočara povezuju na TV!

 
  • 2

Predsednik nemačke sudijske organizacije predložio uvođenje nove tehnologije u fudbalu koja bi olakšala posao sudijama i umanjila njihove greške

Andreas Retig, predsednik sudijske organizacije Bundeslige u intervjuu jednim nemačkim novinama predložio je korišćenje "Gugl naočara" na fudbalskim utakmicama, odnosno njih bi nosile sudije što bi im dalo mogućnost da pojedine situacije mogu da pogledaju odmah na usporenom snimku, kao što to čine gledaoci preko televizora.

Retig je svestan da se takva promena neće desiti odmah i da će proći mnogo vremena pre nego se njegov predlog usvoji, ukoliko se uopšte bude usvojio, ali, kako kaže, bitno je da se diskusija oko toga pokrene.

- U suštini mi smo otvoreni prema novim tehnologijama, ali je takođe jasno da značajne odluke moramo da donosimo oprezno. Trebalo bi da razmišljamo o kompjuterskim naočarima za sudije kao što su "Gugl naočare". Međutim, tu postoji snažan argument protiv, jer onda sudija nije najveći autoritet na terenu. Ali, ako se sudija ne oslanja ni na koga, na nikakav spoljni faktor, prilikom pregledanja snimka na "Gugl naočarima", onda će moći da donese odluku odmah - rekao je Retig.

Nemačka javnost je na uvođenju ove ili neke slične tehnologije počela da insistira posle čuvenog fantomskog gola Stefana KIslinga na utakmici Bajer Leverkuzena i Hofenhajma, kada je lopta kroz spoljni deo mreže ušla u gol, a sudija priznao pogodak domaćinu.

Sportske vesti iz zemlje i sveta možete pratiti i na našoj Fejsbuk stranici Telegraf Sport!

(Telegraf.rs)

Video: Biser Arsenala se opet nije odazvao Srbiji: Batak o problemima pred kvalifikacije za EP

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Trvi-CZV

    18. novembar 2013 | 00:15

    Ne moze,jer sudija donosi odluku!

  • Soko

    17. novembar 2013 | 23:29

    Potpuno bespotrebno. Moze neko iz kabine na stadionu glavnom sudiji preko slusalice da kaze jel bio gol ili ne.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA