IDEMO ORLOVI DO TROFEJA! Đoković protiv Berdiha za izjednačenje, Lajović za titulu!

 
  • 9

Kada su osvojili titulu 2010. godine srpski teniseri su napravili preokret i posle 1:2 za protivnika došli do šampionskog pehara. Videćemo da li to mogu da ponove u nedelju poslednjeg dana finala Dejvis kupa

Srpsku tenisku reprezentaciju u nedelju očekuju odlučujući mečevi za titulu šampiona Dejvis Kupa. Posle dva dana Srbija gubi od Češke sa 2:1, ali ostala su još dva singl meča u kojima imamo šansu da preokrenemo rezultat.

Najbolji srpski teniser Novak Đoković otvoriće poslednji dan takmičenja protiv Tomaša Berdiha od 14.00 sati, a odmah posle njih trebalo bi Dušan Lajović ili Ilija Bozoljac da ukrste reket sa Radekom Štepanekom.

Srpski selektor Bogdan Obradović je ostao zagonetan po pitanju drugog singl igrača, međutim kasno u subotu uveče pojavila se nezvanična informacija da će ipak mladi Lajović izaći na teren u petom meču.

Ako se istorija ponovi onda imamo šanse za titulu. Srbija je 2010. godine osvojila "Salataru" i postala šesta nacija koja je u istoriji finala uspela da pobedi posle 1:2 nakon dubl meča, a tek treća nacija koja je pobedila u svom prvom finalu.

- Još nisam doneo odluku za to ko će sutra igrati od naših tenisera - rekao je selektor Srbije Bogdan Obradović i dodao:

- Novak će igrati u četvrtom, ali za peti ćemo videti. U opticaju imam dva dobra singl igrača, Dušana i Iliju.

Nije prvi put da Srbija ulazi u treći dan sa zaostatkom 1:2. a u prošlom finalu je uspela da napravi šampionski preokret.

- Ovo je težak trenutak za nas. Sad ponovo imamo pritisak. Biće presudno i iskustvo i energija. Dug dan nas čeka, jer Novak tek treba da pobedi Berdiha.

- Moraće da odigraju dosta poena, gemova i setova. Uslovi su takvi da je teško da se igrači adaptiraju, jer loptice sve sporije odskaču kako meč odmiče - rekao je Obradović.

Novak Đoković pozvao je navijače da pomognu teniserima, kojima je potrška potrebnija nego ikad.

Sportske vesti iz zemlje i sveta možete pratiti i na našoj Fejsbuk stranici Telegraf Sport!

(Telegraf.rs)

Video: Ivana Španović nastavlja karijeru i nakon Pariza: Otkrila šta je značila misterizona poruka

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Mitar

    17. novembar 2013 | 08:22

    Sta.bre ovaj lajovic nezna da digne reket

  • SUNCE

    17. novembar 2013 | 10:22

    SRBIJA DANAS NEMA SANSE, NOLE POBEDJUJE TRADICIONALNO A SVI OSTSLI SU DALEKO DALEKO ISPOD NJEGA,

  • Dejan

    17. novembar 2013 | 09:45

    Igrace Tipsarevic, nudité sigurni!!!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA