Vaterpolisti Zvezde potopili Partizan! (FOTO)

 
  • 10

Crveno-beli u prvom večitom derbiju ove sezone pobedili crno-bele sa 12:9 i ostali neporaženi na čelu tabele, dok je Partizanu ovo drugi poraz

Vaterpolisti Crvene zvezde pobedili su večitog rivala Partizan sa 12:9 (5:1, 3:4, 3:2, 1:2) u prvom duelu ove sezone i to u 4. kolu Prve A lige.

Meč je odigran na bazenu na "Tašmajdan", a domaćin je bila Zvezda koja je maksimalno iskoristila prednost domaćeg terena. Crveno-beli su ispali iz kvalifikacija za Evroligu pa su sve snage usmerili na domaće prvenstvo gde žele odbranu titule.

Posle četiri dosadašnja kola Zvezda ima maksimalan učinak, dok je Partizan poražen dva puta od Zvezde i Radničkog.

Meč je praktično rešen u prvoj četvrtini gde su crveno beli stekli ubedljivu prednost od 5:1. Partizan je samo poveo, ali nije izdržao ritam rivala, pa je Zvezda golovima Rašovića, Prlainovića, Vapenskog i Mana, stekla ubedljivu prednost na startu meča.

Najefikasniji u redovima pobednika bio je Vuk Rašović sa tri gola, dok su Strahinja Rašović, Prlainović Vapenski i Man postigli po dva a Vukčević jedan gol. Kod Partizana najefikasniji je bio Gavril Subotić sa tri gola, Mandić je postigao dva Dedović, Stojanović i Rackov po jedan

U drugom periodu igralo se gol za gol Partizan je jurio prednost ali svaki put kada bi crno-beli poentirali i pokušali da uhvate priključak Zvezda je uzvraćala golom.

Uspeli su izabranici Vlade Vujasinovića da se približe na dva gola zaostatka 7:5, ali je na kraju poluvremenu Vapenski vratio rezultatsku dominaciju crveno-belih na 8-5.

Zvezda je krenula furiozno u treću četvrtinu i povela sa 9:5, pa je izgledalo da će lako privesti meč kraju. Ali, višestruki šampion Evrope se nije dao tako lako.

Sa dva gola Mandića i Stojanovića opet su spustili razliku na podnošliva dva gola 9:7, da bi Amerikanac Man, doneo novu prednost 10:7, a Prlainović uvećao na 11:7 na kraju treće četvrtine.

U poslednjih osam minuta Zvezda je održavala prednost od tri do četiri gola (12:8) nad večitim rivalom pa trijumf ekipe Dejana Savića nije ni jednog trenutka došao u pitanje.

Vaterpolo, Prva A liga, 4. kolo

Petak:

Voj­vo­di­na - Du­nav 15:2 (1:1, 5:1, 6:0, 3:0)

ŽAK - Radnički Kon Tiki 6:25 (0:6, 2:7, 1:7, 3:5)

Subota:

Crvena zvezda - Partizan Rajfajzen  (5:1, 3:4,3:2,1:2)

Nedelja:

Nais - Banjica (20.00)

Sportske vesti iz zemlje i sveta možete pratiti i na našoj Fejsbuk stranici Telegraf Sport!

(Telegraf.rs)

Video: Đoković novi predsednik Teniskog saveza Srbije

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Bobolino

    16. novembar 2013 | 19:04

    Polako ali sigurno, vracamo se gde nam je mesto ! Jedna jedina nepobediva, moja ljubavi...

  • R

    16. novembar 2013 | 18:50

    Meni nije jedna stvar jasna...kako je to "institucija" s promenom vlasti postala raspala druzina i to u svim sportovima, m ?

  • blok45

    16. novembar 2013 | 19:48

    Gde se vracate? Beogradski vaterpolo klub Crvena Zvezda veterani. Isto kao i kk crvena zvezda beograd. Gde su zvezdice iznad grba? A pa da, novi klub, nema istoriju

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA