Španci kao Rusi, Nemci izbacili crnu boju: Ovo su dresovi svih ekipa na SP u Brazilu! (FOTO)

 
  • 7

''Furija'' još od 1990. godine nije nosila jednobojnu garnituru, dok su Nemci prvi put u istoriji ''ostali'' be crnog šortsa. Zanimljivi i dresovi Rusije, Kameruna, Meksika...

Dok se pojedine reprezentacije preznojavaju u hladnim novembarskim danima i željno iščekuju baraž za SP u Brazilu, mnogi su već obezbedili kartu za zemlju sambe i kafe i uveliko rade na mundijalskim pripremama.

Kako bi što pre svojim navijačima pružili mogućnost da obezbede adekvatne rekvizite za tribinu, mnogi nacionalni timovi su izbacili garnituru dresova s kojima će nastupati u Brazilu.

Najrevolucionarnije promene viđene su na dresovima aktuelnog svetskog i evropskog šampiona Španije, koja će prvi put još od 1990. igrati u jednobojnom dresu, za razliku od ranijih godina kada je bilo i drugih boja (žuta, plava).

- Oduševljeni smo izgledom novih dresova! Veoma smo uzbuđeni pred Mundijal i želimo da uradimo nešto veliko u Brazilu - rekao je golman Kasiljas.

Slične dresove kao i Španci imaće i selekcija Rusije koju, takođe, oblači ''Adidas'', s tim što su ''baćuške'' na rukave crvenih majica dodali mali simbol u bojama njihove zastave. Logično, ''Adidas'' će ponovo zasijati i na grudima nacionalnog tima Nemačke, koja će prvi put u istoriji igrati bez crnih šortseva.

- Sjajno je što će i štucne i šorts i majica biti iste boje  - rekao je Lam, a na njegovu izjavu se nadovezao štoper Mats Humels:

''Super je što su ovi dresovi drugačiji od ranijih. Privlačni su za oko.''

Svaki put kada su neki veliki događaji u pitanju, oči javnosti su uprte i u kamerunski nacionalni tim koji je ostao poznat po tome da je na Kupu afričkih nacija 2004. kažnjen zbog izbora dresova koji su, onako bez rukava, više ličili na košarkaške. Tada je dresove proizvela ''Puma'', a i ovi gerilski za Brazil su pod pokroviteljstvom iste kompanije.

Treba pomenuti i fenomenalne zelene dresove Meksika koji na grudima imaju logo sličan munji dok su ispod toga sitne, skoro neprimetne, crne prugice spremne za Ćićarita Hernandeza i ekipu.

Evo galerije dresova svih reprezentacija koje su se plasirale na Svetsko prvenstvo u fudbalu dogodine u Brazilu:

Sportske vesti iz zemlje i sveta možete pratiti i na našoj Fejsbuk stranici Telegraf Sport!

(Telegraf.rs)

Video: Milojević posle Benfike: "Mi nismo ovde da igramo polufinale i finale Lige šampiona

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Kiko

    14. novembar 2013 | 18:00

    Ruski i spanski malte ne isti

  • Wormer

    14. novembar 2013 | 18:40

    Prema vidjenom Puma je oduvala Adidas,Adidas tradicionalan i ustogljen dok Puma daje masti na volju i mnogo je dopadljiviji. Doduse to je moje misljenje.

  • ДејанНС

    14. novembar 2013 | 19:56

    Чиле је одличан!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA