Nole savladao i Gaskea, u nedelju sa Vavrinkom za finale!

 
  • 2

Đoković u poslednjem meču B grupe završnog turnira u Londonu pobedio Francuza 7:6 (7:5), 4:6, 6:3, a od 21 sat u nedelju čeka ga polufinale protiv Švajcarca

U poslednjem meču trećeg kola B grupe završnog Mastersa u Londonu, najbolji srpski teniser Novak Đoković savladao je  Francuza Rišara Gaskea.7:6 (7:5), 4:6, 6:3. To je bila deseta pobeda Novalka u 11 susreta sa Francuzom.

Meč nije imao uticaja na plasman, Novak je već ranije obezbedio prolaz dalje kao prvi u grupi, tako da je ovo bila dobra prilika za održavanje forme, pred duel sa Vavrinkom u polufinalu, u nedelju od 21 sat. U drugom polufinalu, prvom po redosledu odigravanja, u nedelju od 15 časova srešće se Nadal i Federer.

Gaske je meč počeo na najgori način, dvostrukom servis greškom, usledio je brejk Đokovića, a potom i vođstvo od 2:0.

Novak je brejk prednosti održava, činilo se bez mnogo problema, do desetog gema, a onda mu je Gaske oduzeo servis, pa potom i poveo 6:5. Set je rešen u taj-brejku koji je pripao Novaku 7:5.

U drugom setu Gaske je oduzeo servis Đokoviću u trećem gemu i preuzeo inicijativu. Motivisani Francuz dobro je nastavio i sa 6:4 izborio je treći set, a poslednji poen u drugom postigao je asom.

U set odluke Novak je ušao odlično, poveo 3:0, a malo je falilo da osvoji i četvrti gem zaredom. Francuz je nadalje uspeo da održi svoje servise, ali ne i da ozbiljnije ugrozi Novaka, koji je sa 6:3 okončao meč.

Sportske vesti iz zemlje i sveta možete pratiti i na našoj Fejsbuk stranici Telegraf Sport!

(Telegraf.rs)

Video: Delije poslale jasnu poruku igračima pred večiti derbi

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA