"Žuti" hoće ljute igrače i najavljuje ofanzivu

 
  • 0

Zvezdin šef stručnog štaba zadovoljan tronedeljnim pripremama u Antaliji i hvali mlade igrače

Posle tri nedelje, Crvena zvezda je napustila Antaliju i vratila se u Beograd. Za osam dana "crveno-bele" očekuje prva takmičarska utakmica u 2012. godini i prilika da se u meču sa Spartakom vidi koliko je urađeno u zimskoj pauzi. Kako je radio klub u prelaznom roku i šta je Prosinečki izvukao iz igrača.

- Prvi utisak je da su pripreme bile baš dugačke, predugačke. Pogotovo je to važi za ekipe iz naših krajeva koje beže od snega, loših uslova, pa smo svi dugo van kuće i u nekim toplijim krajevima. Svi igrači su pokazali karakter na ovim pripremama, kao i kvalitet i sa optimizmom očekujemo nastavak prvenstva. Ako analiziram neke aspekte, odvojeno moram da kažem da su fizički odlični, puno bolji nego što su bili. Ima još stvari koje treba uklopiti ali svakako smo na dobrom putu. Sve u svemu, radujemo se proleću, jedva čekamo start prvenstva - jasan je Prosinečki.

Problem za trenera Zvezde je što će narednih dana čak osam prvotimaca biti odsutno zbog reprezentativnih obaveza. 

- Od osam, čak, šest igrača je iz najboljih 11. Kompletni ćemo opet biti na treningu u petak, dan pred meč sa Spartakom. To je to, ali nema veze, šta da se radi, svima je drago što Zvezda ima igrače nacionalnog tima.

On očekuje da tek vidi ono najbolje od napadača Kasalice i Asamoe, koji zbog povreda i nekih drugih problema nisu odradili cele pripreme.

- Oni su i dovedeni da daju dodatni impuls brzine. Tu je i Borha koji igra odlično. Sa Kasalicom ćemo dobiti brzinu i efikasnost, jer on je pokazao da ume da daje golove, a nama je važan takav igrač. Njegovo stanje nakon povrede je mnogo bolje i treniraće sa ekipom u Beogradu.

"Žuti" ne štedi reči hvale za mlade igrače u timu...

- Stalno pričamo o Lazoviću koji je u ovih godinu dana napravio pomak više. Teško je i na prijateljskom meču bilo kome dati četiri gola i zaista je izrastao u pravog igrača. To više nije nikakva novost ili tema, to je činjenica. Važno je što su sa nama Mijailović, Ožegović, Janković, koji su stigli pravo iz omladinskih selekcija, uz naravno momke koji su bili u Sopotu na kaljenju. Oni se navikavaju na prvi tim i imaće jako dobru minutažu, jer oni su budućnost. Naravno, i pojačanja koja stižu iz Srbije kao najbolji u svom uzrastu.

Konkurencija na nekim pozicijama, kao što je, na primer, levo krilo je gde konkurišu Milunović, Perović i Pašeko jer pojačana do maksimuma.

- Rekao sam već. Ne bi bilo normalno da onaj koji ne igra nije ljut. Jako je važno da kanališe tu ljutnju i da je upotrebi u borbi za svoju minutažu. To je zdrava konkurencija. Mi smo je sada dobili. Imamo prostora za rotaciju, a sve su mladi momci koji mogu brzinski i fizički da odgovore zadacima, a znanje i talenat imaju - zaključio je Prosinečki.

Video: Šalio se sa novinarom, pa otkrio šta je bilo sa Nedovićem: Nikad duža konferencija Sferopulosa

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA