Rašović kaznio igrače posle derbija!

 
  • 0

Trener Partizana istakao je da je iza "crno-belih" turbulentna nedelja, ali da je to uobičajeno posle "večitog" derbija

Nije česta praksa da se trener Partizana Vuk Rašović javnosti obraća tek dan pred meč, a da je od prethodnog prošlo šest dana. U Humskoj je svakako bilo ""veselo" posle poraza od Crvene zvezde u 145. "večitom" derbiju i viđenih izgreda, što je uzrokovalo i kaznu da "crno-beli" sa Donjim Sremom igraju pred praznim tribinama.

- Iza nas je turbulentna nedelja, ali uvek je tako kada izgubite "večiti" derbi. Sutra nas čeka veoma važna utakmica, jer hoćemo da ostanemo prvi. Raduje me što sam kod igrača primetio veliku želju za pobedom i ipak ne bi trebalo zaboraviti da su utakmice posle derbija uvek bile najteže -  rekao je Rašović na konferenciji za novinare na stadionu u Humskoj.

Međutim, Rašović je odlučio da stane na put nedisciplini u timu, zbog čega su pojedini igrači dobili kazne.

- Radi se o grupi igrača koji nisu ranije bili u prvom planu, pa su dali sebi za pravo da se malo slobodnije ponašaju. Izabrali su pogrešan način i oni su kažnjeni. Imamo mladu ekipu, a dosta tih igrača je nastupilo u derbiju, verujem da će oni u budućnosti donositi radost navijačima Partizana. Ipak, potrebno je vreme da se stvari slože, uostalom, sada i nije trenutak za analizu igračkog kadra, to može da sačeka zimsku pauzu.

Rašović nije želeo da komentariše žreb za četvrtfinale Kupa Srbije, koji je na programu u ponedeljak, a gde bi Partizan mogao da izvuče Crvenu zvezdu, kao ni izjavu predsednika Dragana Ðurića da trener ima punu podršku uprave jer u ovom trenutku ne postoji bolje rešenje.

Disciplinska komisija Fudbalskog saveza Srbije suspendovala je stadion Patizana zbog nesportskog ponašanja njegovih navijača na derbiju.

- Naravno da nije dobro to što se desilo, fudbal se igra za navijače. U karijeri sam igrao nekoliko utakmica pred praznim tribinama i to su uvek bili najduži mečevi, u kojim vreme veoma sporo teče. Moramo da radimo na edukaciji navijača, želimo da na stadion dolaze žene, deca i cele porodice - poručio je Rašović.

Iako Donji Srem deli poslednje mesto na tabeli sa ekipom Rada, trener "crno-belih" sutra očekuje tešku utakmicu.

- Donji Srem je pri dnu tabele, sigurno je da će doći rasterećeni u Humsku. Za takve timove ovo su najslađe utakmice, jer nemaju šta da izgube i sigurno će želeti da se dokažu - rekao je Rašović.

Utakmica 12. kola Superlige Srbije između Partizana i Donjeg Srema igra se sutra od 17 sati pred praznim tribinama stadiona u Humskoj.

Sportske vesti iz zemlje i sveta možete pratiti i na našoj Fejsbuk stranici Telegraf Sport!

(Telegraf.rs/Tanjug)

Video: Đoković novi predsednik Teniskog saveza Srbije

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA